≡ Menu

Предимства и недостатъци на външните топлоизолации

Външни топлоизолации представляват фасадни плоскости, изградени от външната страна на жилището. Те притежават множество положителни качества и предимства, които не са за пренебрегване, но има и минуси, които не трябва да забравяме.

Вижте положителните качества на външните топлоизолации:

Целта на монтиране на външни топлоизолации е да предпази обекта от излишна, или обратното – недостатъчна топлина, както и нежелани атмосферни влияни. Предмиството на външните топлоизолации е, че запазват топлината през зимата и хладната температура през лятото и така могат да ни спестят до 50 % от разходите за ток и парно. Чрез външни топлоизолации се подобряват условията за живот в жилищата. Чрез добре акумулираната топлоенергия, жилището ни винаги поддържа нормална температура, независимо от външната околна среда.

Освен това, при външните изолации, за разлика от вътрешните не се отнема от жилищното пространство, което също е важно за уюта и комфорта.

В последните години хората масово правят на своите жилища външни изолации. С времето те доказаха своите качества и доказаха, че са добра инвестиция за всеки дом. Друг плюс на външните топлоизолации е, че жилището се предпазва от образуване на влага по вътрешната част на стените. Това е така, защото изстиването на затопления въздух се извършва плавно, без рязка промяна, което елиминира възможността от поява на конденз.

При монтаж на външните топлоизолации няма да се притеснявате за нахлуване на работници в жилището ви и няма да се налага основно почистване на помещението. А освен това, при монтирането на външни топлоизолации се подобрява външния вид на фасадата на жилището. С една качествена мазилка, то ще изглежда като ново.

Разбира се, външните топлоизолации имат и недостатъци:

Едно от тях е цената. Монтирането на външните топлоизолации е по-скъпо от вътрешните. Тук влизат множество ценообразуващи компоненти, които оскъпяват монтирането.

Друг недостатък, особено, ако жилището ви се намира на високо е, че е нужно да бъде монтирано допълнително скеле, а също и да бъдат наети специалисти – алпинисти, което оскъпява допълнително монтажа.

Монтажът на външните топлоизолации е зависим от метеорологичните прогнози за времето. Има вероятност да бъде започната работа, но поради лошото време тя да бъде завършена на по- късен етап. Освен това, монтажът на външни топлоизолации е доста по- сложен от вътрешните поради редица фактори. Един от тях е заради големите площи, които трябва да бъдат изравнени. И последен недостатък на външните топлоизолации: тъй като материалите, които ще бъдат монтирани са с по- ниска плътност, има риск от умишлена повреда на фасадата.

Въпреки тези минуси, определено си заслужава парите и усилията да направите външни топлоизолации на своя дом, защото ще усетите уюта, комфорта и подобрените температурни условия в дома си почти веднага.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!