≡ Menu

Портал за животни – кучето и топлинния удар

Плажът може да бъде страхотно място, където вашето куче може да се забавлява на воля. То дълго може да лудува на пясъка, да гони вълните или просто да се излегне под слънчевите лъчи и това със сигурност го прави много щастливо. Въпреки това, вие като грижлив стопанин, трябва да сте наясно с някои потенциални опасности, за да предпазите любимото си куче от инциденти и да прекарате безпроблемно времето си на плажа.

 

Много информация за характера и особеностите на различните породи кучета можете да прочетете в портал за животни. Помнете, че колкото повече информация имате за кучето си, толкова по-лесно ще го обучавате и ще се грижите за него. Днес хиляди статии в интернет дават съвети за това, така че няма да ви е трудно да се справите. В следващите редове ще обърна внимание за какво да внимавате, когато сте на плаж със своето любимо куче.

Както може би вече знаете, кучетата могат да понасят топлина в по-малка степен, отколкото ние, хората. За разлика от нас, кучетата не се потят, така че при по-дълго стоене на топло, те силно се задъхват. Ако продължи по-дълго време, това води до силно изтощение. Ако навън е много горещо, задъхването на кучето няма да му помогне да се охлади, което води до хипертермия или топлинен удар.

Симтомите включват: прекомерно задъхване, ярко зачервени венци и лош дъх, трудно и шумно дишане. С напредването на хипертермията, състоянието на кучето ще се влошава, венците могат да станат бледи, движението- затруднено с олюляваща се походка. Животното ще достигне висока телесна температура, може да се появи кървава диария и ако не се вземат мерки навреме, може да се стигне до фатален изход.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!