≡ Menu

Откъде да започна с web development-а?!

Въпреки нескромните ми 26 години (ама ненавършени), все още ме вълнува въпросът “Каква ще стана като порасна?” След като минах през счетоводство, икономика и маркетинг (в образованието си) и през отглеждането на овощна градина, развъждане на червен калифорнийски червей и продажба на домати край пътя (в бизнес-идеите си), реших да се взема в ръце и да помисля трезво. Някои умеят да продават, други да създават продукт, трети да ръководят бизнес… А моят талант е, че мога да стоя дни и нощи на компютъра.

Смело се насочих към бъдещата си професия, а именно – стоене пред компютър. Само трябваше да науча нещо ново, което все още не можех, което щеше може би да се превърне в моя професия и прехрана и на всичкото отгоре трябваше да ми харесва!

Така стигнах до идеята – защо да не стана аз един front-end developer? Само че откъде да започна? Книга ли да си купя, видеа ли да гледам (направих и двете между другото) или да запиша курс? Да ама, един такъв курс вървеше от 500-600 лв. нагоре. Ами сега?

Това “сега” се оказа Курсът “Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript” организиран от нашата Академия всяка година. Курсът е напълно безплатен, лекциите се провеждат всяка седмица присъствено, а за он-лайн обучаващи се лекциите се записват и качват на страницата на курса. След всяка лекция следва домашно, което трябва да се предаде в срок (тоест не сме оставени на самотек). Достъпни за разглеждане са също и материалите от миналата година. По мое мнение качеството на преподаване е много добро, лекторите са кадърни и си разбират от работата. Курсът има и официален форум, където ничий въпрос не остава без отговор.

Е, това бе моето начало. Ако още някой се чуди като мен откъде да започне front-end development-a, това е моят отговор!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!