≡ Menu

Надраното стъкло на автомобила предпоставка за ПТП

Надраното стъкло на автомобила е често срещано явление и предпоставка за ПТП. Дори водачът на автомобила да е прекалено предпазлив и внимателен и да избира пътищата, по които да се движи внимателно и местата, на които паркира също, драскотини винаги могат да възникнат. От падане на камъчета или изхвърчането им при движение или от надраскване при паркиране от невнимание или от тийнейджъри. Дори поставянето на кутия на предното стъкло на автомобила би го надраскало леко.

Но по-важното в случая е не причините за надрасканото предно стъкло, а обръщането на внимание за поправката на драскотините. Нарушената видимост от предното или задното стъкло на автомобила най-вече, а и на страничните стъкла е предпоставка за ПТП. Добрата видимост при шофиране е неминуем фактор за безопасност, както за шофьора и пътниците му, така и за околните на пътя. По леките и не дълбоки драскотини биха могли да се поправят, чрез полиране на автомобилното стъкло. Докато дълбоките драскотини и пукнатини не биха могли да бъдат полирани и в случая се налага смяна на цялото автомобилно стъкло.

Въпреки времето и парите, които ще ви струва полирането или смяната на надрасканото стъкло, повярвайте те си струват. По този начин вие запазвате вашия и живота на околните, като бихте могли да предотвратите предполагаемо ПТП. В зависимост от степента на нарушаване на стъклената повърхност, дори вие самите можете да поправите надрасканото, с помощта на комплект за полиране на автостъкла. Този комплект включва машинка и паста за полиране на стъклото. Но тук шлайфането и полирането с паста, нямат за цел да запълнят драскотините, а да отнемат фин слой от стъклото, за да изчезнат те. Ако задачата за полиране на стъклото е непосилна за вас, то може да намерите доста фирми, предлагащи полиране на авто стъкла. За по-сериозни драскотини и поражения по стъклото, ви препоръчваме именно този вариант.

В краен случай ако пораженията са толкова големи, че да изискват смяна на стъклото на колата ви, то направете го, не отлагайте. Едно надраскано предно стъкло е предпоставка за ПТП и рисков фактор на пътя. Не отнемайте живота си и този на околните, когато можете да го предотвратите!

{ 1 comment… add one }
  • Донка 28.04.2016, 13:53

    Нормално – при движение стъклото вибрира и пукнатините стават по-големи. Веднъж спуках стъкло и веднага го смених, защото отлагането прави нещата само по-опасни.

Leave a Comment

error: Content is protected !!