≡ Menu

Кой купува имоти в България

Все още най-много имоти в България купуват българите. Но пазарът на имоти в страната не може да се оплаче от липса на внимание от страна на чужденци. В периода 2002-2008 англичани и ирландци изкупуваха на кило къщи по българските села. Когато в началото на кризата англичаните се оттеглиха, на тяхно място се появиха руските купувачи и започнаха да купуват апартаменти по морето, особено в Бургаска област.

Към средата на 2014 година не по-малко от 350 хиляди граждани на Руската Федерация притежават имоти в България. Висшите руски чиновници и звездите от руския шоубизнес също предпочитат България като дестинация както за лятна почивка, така и за покупка на втори дом. Около една трета от всички имоти, които са притежание на депутатите от руския парламент, се намират в България.

Имотите в Бургас и Бургаска област са предпочитани от руските инвеститори и купувачи, защото, в сравнение с цените в София и във Варна, цените на жилищата в Бургас, Слънчев бряг, Поморие, Равда, Созопол и други курорти и курортни градове, са средно с около 15-20 процента по-евтини.

Освен обикновени граждани, някои от холивудските и руските звезди също са горди собственици на имоти в България. Наскоро плъзна слух, че самият Рамбо – Силвестър Сталоун – си е харесал парче земя в Созопол, където смята да строи разкошна вила. Холивудската звезда Долф Лундгрен притежава жилище в Свети Влас. Лундгрен имаше и апартамент на Слънчев бряг, но го продаде.

Бившият вокал на легендарната рок-група Юрая Хийп Джон Лотън от много години е притежател на жилище в Каварна.

Руският актьор Михаил Боярски, познат на българските зрители от руската версия на Тримата мускетари, закупи къща край морето, недалеч от Бургас. Боярски не желае да се връща в Русия и смята да се установи завинаги в България.

Руската поп-икона Филип Киркоров от десетина години купува имоти в България и към момента притежава 14 апартамента и няколко къщи в близост до морето. Певицата София Ротару също притежава имот в България, както и екстрасенсът Кашпировски, който е собственик на къща в курорта Равда.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!