≡ Menu

Климатици за работното място

2  Не преди дълго Главна инспекция по труда обяви, че ще налага глоби на работодатели, които не са осигурили достатъчно прохладни работни помещения за служителите си. Според закона санкциите стигат до 10 000 лева. В Закона за здравословните и безопасни условия на труд е разписано, че ако работата допуска леки физически натоварвания, температурата на помещенията трябва да варира между 22 и 25 градуса. При по тежките начинания като шлосерство, стругарство и прочие се препоръчват температури от 20 до 23 градуса. При особено тежки физически условия въздуха в работните помещения е нужно да бъде 18 до 21 градуса.

За целта собствениците на офиси, предприятия и институции започнаха да купуват климатици, чрез които да осигурят достатъчно добра среда за труд на служителите си. Разбира се, знаем че употребата на климатични инсталации вдига сметките за ток и именно поради тази причина най-търсени са системите от клас А гарантиращи енергийна ефективност и по-нисък разход на енергия.

Освен дежурния климатик работодателите, трябва да предлагат на персонала вода и разхладителни безалкохолни напитки. Само по този начин може да се гарантира избягването на дехидратация, прегряване на организма и други опасни моменти съпътстващи летните жеги.

Ако имате кабинет, то ориентирайте се към някоя стабилна фирма за климатици, от която да купите ценното устройство. На пазара ще откриете голям избор от конвенционални и инверторни системи, а през летния сезон ще станете свидетели и на любопитни промоции. Не рискувайте да бъдете глобени и монтирайте инсталацията още днес.

Намерете най-добрите климатици за работното място от нас през горещия сезон с 5% намаление със съдействието на TBI Credit. Офертата е актуална до 31.07.2013 година, така че побързайте да посетите фирмените магазини. Адреси и телефонни номера за контакт вижте в сайта на фирмата.

Вземете мерки и направете работния ден на подопечните си служители по-прохладен и щастлив. По този начин ще демонстрирате професионализъм, а и ще спазите законите на република България. Сигурни сме, че работещите във вашата компания ще оценят жеста, който правите по достойнство, така както би следвало да бъде във всяка една развита държава.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!