≡ Menu

Климатици: въпроси и отговори

Много са първоначалните въпроси, които потребителите си задават преди избора на климатици. Каква е подходящата за мен мощност? Какви са основните характеристики, на които да обърна внимание? Климатикът може ли да замени парното? Преди да започнете да се ровите за подробности относно тези въпроси в различни кътчета на интернет, прочетете този кратък материал, които ще ви даде няколко основни съвета преди покупката на климатик.

С какво се отличават съвременните климатици?

Почти всички модерни климатици предлагат много екстри и се управляват дистанционно. Ето и няколко от основните характеристики, които трябва да притежава вашия климатик:

  • Да има автоматичен режим на работа
  • Да е енергийно ефективен
  • Да е безшумен
  • Да не позволява задържане на влага в помещението

Къде да монтирам климатика?

Универсалните правила са следните: външното тяло трябва да се монтира на лесно достъпно място, за да може лесно и бързо да се сервизира или демонтира; вътрешното тяло пък не трябва да е много отдалечено от външното тяло, за да се спести от дължината на свързващите тръби. Също така вътрешното тяло трябва да бъде монтирано на външна стена, защото оттам и от прозорците идва студът.

Разни климатици, разни мощности. Как да избера подходящата за моите нужди?

Климатиците са с различни мощности, защото са предназначени за различни нужди. Най-добре е да се консултирате със специалист и да му се доверите – той е по-запознат с различните климатици и лесно може да ви ориентира в подходящото за вас решение. Естествено можете да се запознаете с подробности относно отношението площ, характеристики и мощности при различните климатици при задълбочено запознаване с информацията в интернет.

Да използвам ли климатика за отопление?

Да, разбира се! Основните функции при климатиците са свързани с това не само да охлаждат, но и да отопляват помещението, в което са монтирани.

Естествено, имайте предвид, че през зимата мощността на климатиците е завишени и следователно употребяват повече енергия. Това не означава, че не можете да разчитате на климатика за качествено и енергийно ефективно отопляване на вашия дом или офис.

{ 1 comment… add one }
  • Стефан Стоянов 03.12.2016, 18:02

    Труден въпрос е и как и кога да правим профилактика на климатика? Лично според мен е по-добре да заложим на реномирана фирма, макар и да е по-скъпо, отколкото да се мъчим сами. Разбира се, не е лесна работа и да изберем правилната фирма. Аз съм пробвал услугите на цели четири, преди да се спра на читава такава, но пък сега съм доволен. Даже всяка година след първата ми правят отстъпки, което си е доста готино. https://www.m-klima.com/профилактика-на-климатици

Leave a Comment

error: Content is protected !!