≡ Menu

Какво трябва да знаем за ангренажния ремък

Преди години при карането на шофьорски курсове се провеждаше и обучение по устройство на автомобила. В повечето школи и до ден-днешен може да се види разглобен двигател от лада или жигули. Това за съжаление е минало и днес вече нещата не са така.

Причината вероятно е свързана с факта, че вече има безброй много марки и модели на автомобили или просто някой е решил, че всичко това е ненужно. Както и да е по-важно е всеки шофьор да притежава поне малко познания по своя автомобил. Прегледайте този адрес: https://autoprofi.bg/angrenazhen-remak.html. Тук ще откриете полезна информация за всичко по ангренажния ремък, както и как да поръчате онлайн.

Това може да му е от полза при евентуална повреда. Сега ще се спрем на ангренажния ремък или по-точно на част от нещата, които трябва да се знаят при смяната му.

Всеки ангренажен ремък трябва да се подмени при определен пробег. Обикновено това са 50 000 км., освен това някои фирми при продажбата на ремък включват и безплатна проверка на качеството му. Ако има такава опция при вашия непременно се възползвайте.

Не са редки случаите, в който автомобила не иска да запали. Ако това ви се случи най-добре е да повикате помощ. Не е желателно колата да се бута или дърпа. Вероятността да се скъса ремъка е твърде голяма. Ако се случи това ще се нанесат огромни щети на двигателя ви.

Наблюдавайте автомобила си за течове. Най-вече ако тези течове са от масло. От една страна това означава, че автомобила ви е в неизправност, а от друга това води до значително скъсяване на живата на ангренажния ви ремък.

Чистотата на двигателя също е важна не само от естетическа гледна точка. Ако двигателя ви е чист ще можете да забележите евентуалните течове.

Обръщайте внимание на местата, където спирате. Ако асфалта е износен или настилката е мокра, няма да узнаете ако имате съмнения за теч на колата си.

Важно е също и капака на ремъка да е на мястото си. Ако той не е там по него се натрупват прах и нечистотии, те допълнително го повреждат и намаляват живота му. Хигиената е важна, затова освен за смяната с нови части, мислете за безопасността и грижата като за нещо мащабно, което ще ви се отблагодари с дългогодишна експлоатация и вярна служба.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!