≡ Menu

Каква е историята на къщата

Още хората от праисторическата епоха живеели без никакъв подслон като са използвали природните дадености на местността и разбира се естествените прикрития. Смята се, че като най-древни домове са били пещерите, за което свидетелстват и много исторически рисунки по техните стени.

Тогава едва ли са предполагали, че ще има ефективни пожарогасители и ефективни системи за безопасност и още какви ли не неща, но са живели щастливо. Едно от най-старите жилища, което е в света, е било построено от хора, и датира приблизително от 10-ти век пр.н.ера като за самият му строеж са били използвани всякакви кости на мамут.

Тази голяма находка е направена в СССР в село Межирич, което е недалече от Киев, а днешна Украйна. По късно постепенно са се появили и палатките тип типи, които били следващият етап на домовете, които били конусовидни, и са построени от пръти с нахвърлени кожи на различни животни върху тях, като тип изолация

Къщи в така нареченият съвременен смисъл на думата започват да се строят чак през неолита и според местоположението, те изглеждали напълно различно, като постепенно започвали да се появяват в различен етап на развитието на човешкото общество. Смята се, че в Египет първите неолитни жилища са от 10-ти век преди нов. ера, а тези в Гърция са от близо 6000 г. преди нов. ера. В по северните райони, зимата е доста по студена и заради това къщите представлявали една голяма кръгла или дори квадратна стая, където задължително е трябвало да има място за огнище в средата. Тогава едва ли са мислили за обслужване на пожарогасители, и че ще има подобни уреди, които при подобен начин на живот са били нужни за безопасността им. При тези къщи с огнища покривът има дупка за излизане на дима. Като в повечето случаи домашните животни и хората са спели заедно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!