≡ Menu

Как се създават статии от професионалист?

Копирайтър на свободна практика е всеки, който изгражда съдържание на текст в избрано от него време или при поискване. Работата му се състои в създаване, пренаписване, структуриране, планиране, редактиране на статии и прилагане на връзки към тях.

Когато работи в сферата на бизнеса, той подпомага маркетинговата дейност на фирмата с написването на рекламни материали. Професионалният копирайтър работи и с агенции, като подкрепя творческата им работа чрез добавяне на статии за техните услуги в портфолио. Може да съдейства и на организации в публичния сектор, академици и др.

Основен начин за намиране на нови клиенти е интернет. Повечето копирайтъри имат свои уеб страници, които са оптимизирани за търсачките, така че да могат да привлекат нови посетители.

След като клиент поиска услугите на копирайтъра, обикновено те се срещат или уговарят, за да уточнят на каква тема ще бъде заданието и за колко време трябва да се изпълни. Преди започване на работа, те се споразумяват за цената на услугата. Повечето копирайтъри определят хонорара си за ден работа. Някои, обаче, искат да им се плаща на час, а други- на брой думи в статия.

Реалистична оценка на времевите изисквания е от съществено значение и клиентът трябва да оцени колко много работа обхваща подготвянето и реализацията на текстове. Например, създаването на три думи в рекламен билборд може да включва няколко дни на разговори с ръководителите на предприятия, преглед на съдържанието на конкурентите, анализ и оценка.

Участието на професионален копирайтър във всяка рекламна или друг вид дейност допринася за разрастване на дейността на фирмата или организацията. Това печели нови привърженици и доволни клиенти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!