≡ Menu

Как сами да си направите Хот Стоун (Hot Stone) масаж

Масаж с горещи камъни – връхната точка в техниките за енергийно лечение

След всички мои гафове с масажи, трябва да кажа, че хот стоун (hot stone) масажът е моят най-любим такъв. Той е най-релаксиращото нещо, което някога съм изпитвала. Причината да е толкова приятен е в това, че топлината на камъните, комбинирана с масажни техники, подобрява циркулацията, а комбинацията от топлина и масаж работи за отпускане на мускулите и сухожилията, както и за облекчаване на болките и напрежението.

С вашата половинка или приятели, можете сами да си правите хот стоун (hot stone) масажи, но така никога няма да успеете да споделите удоволствието заедно. За да се насладите истински на усещането, аз ви препоръчвам да посетите специализиран център, където предлагат този вид техника, например Спа и Релакс Център, мястото на което аз се доверявам.

Ако все пак искате да спестите средства, тази кратка статия е за Вас!

От какво имате нужда

  • Комплект камъни (между 45-60 броя в различни размери)
  • Тава или глинен съд за загряване на камъните
  • Черпак или друг инструмент за ваденето на камъните от съда
  • Сухи кърпи
  • Масажно олио
  • Ароматни масла за ароматерапия, ако желаете
  • Масажно легло

Трябва да подготвите камъните 30-60 минути преди да започнете хот стоун (hot stone) масажът, в зависимост от източника на топлина, който ще ползвате за загряването на камъните. Водата трябва да бъде около 140 градуса, тъй като когато извадите камъните те ще се охладят до около 120 градуса. Извадете камъните, които ще ползвате и ги избършете със суха кърпа, преди да ги поставите на тялото. Можете леко да втриете масажно масло на камъните, когато започвате масажа с тях.

Подгответе пространство което ще ползвате за хот стоун (hot Stone) масажът – легло, на пода или масажна кушетка. Покрийте с дебели кърпи, които да поемат излишното масажно олио по време на масажа.

Някои масажисти започван хот стоун (hot stone) масажът като поставят камъните на кушетката, а клиента ляга по гръб отгоре им. Можете да поставите камъните по гръбнака по два начина. Можете да сложите големите гладки камъни в линия, където клиента да положи гръбнака си. Може също да сложите два реда малки камъни в две редици на разстояние около 2 инча едни от други, които ще опрат от двете страни на гръбнака.

Поставете 4 малки камъка върху лицето на човека – един на челото, един на устните, и по един на всяка буза.

Обикновено не е препоръчително да се ползва масажно масло върху лицето и скалпа, но когато камъните са се охладили, можете да масажирате лицето с малки кръгообразни движения, но без да оказвате силен натиск. Топлината на камъните е отлична сама по себе си.

Можете също така да поставите средни по големи камъни по предната част на тялото, да поседят по протежение на гръдната кост и от двете страни на ключиците. Или да поставите камък в долната част на предмишницата за генериране на топлина и малък камък в дланта на всяка ръка.

Уверете се, че сте върнали камъните в топлата вода, ако са се охлади и изберете нови, които са топли, за да продължите хот стоун (hot stone) масажът.

С помощта на камък, който ще се побере лесно в ръката ви, масажирайте ръцете и краката на човека, като го ползвате вместо пръстите си.

Когато сте приключили с хот стоун (hot stone) масажа на предната част, обърнете човека, но махнете камъните на които е лежал. Поставете нови затоплени камъни на плешките и в дланите на ръцете. Ако е възможно, поставете малки камъни между пръстите на краката и ги увийте с кърпа. Използвайте топлите камъни, за да направите масаж на гърба, като премахвате поставените камъни от зоните които обработвате. Би трябвало да можете да видите червените петна, оставени по кожата от горещите камъни. Вие разбира се искате да затоплите зоните, не да изгорите човека, така че винаги следете дали температурата е добра за него.

Продължете да използвате топлите камъни, за да масажирате краката, ръцете, пръстите на ръцете, гърба и горната част на бедрата.

Опитайте напълно релаксиращата, енергийно лечебна техника на хот стоун (hot stone) масажа и ви гарантирам, че никога повече няма да поискате друг вид масаж!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!