≡ Menu

Качествена хидроизолация, как?

Поставянето на качествена хидроизолация в София изисква качествени материали, ние знаем това, затова предлагаме качествени немски хидроизолационни материали на нашите клиенти. В тази статия ще обясним на кратко, какво е предимството на добрата хидроизолация и заслужава ли си да спестим от малко по евтин материал.

Да започнем първо с това какви материали се предлагат на български пазар… Това са най различни видове хидроизолации. Имате възможност да закупите хидроизолация произведена в България, Турция, Италия и Германия. Разбира се съществуват и други възможности макар и не толкова разпространени. Преди избора на хидроизолация и фирма за нейното поставяне клиентите винаги съпоставят различните видове и се чудят кой ще бъде най добрия избор за тях.

Да съпоставим вариантите; Поставянето на хидроизолация произведена в България струва в рамките на 13-15 лева за кв.м., турската такава също варира в този ценови диапазон, докато закупуването на немска хидроизолация струва в рамките на 16-20 лева кв.м. Какво са разликите и към коя да се ориентираме. При закупуването на евтина изолация ние рискуваме дългосрочното изправно състояние на нашия покрив, това се получава заради по лошите свойства на самата изолация. Тя няма възможност да реагира достатъчно добре на температурните изменения. Поради този факт самата изолация се износва значително по-бързо от скъпите аналози. Макар и с добри свойства в самото начало, тази изолация изложена на неблагоприятните атмосферни условия каквито наблюдаваме в България, би загубила голяма част от своите свойства дори след 5 години. Гаранцията за тази изолация би могла да бъде в рамките на точно такъв период. При използването на доказан немски аналог например, като изолация от Ведаг, може да бъде дадена гаранция след нейното поставяне до 15 години без никакви уговорки. Но гаранцията и качеството е само едно на ръка.

Поставянето на качествена изолация е далеч по лесно от поставянето на некачествена такава. Така при монтаж да висококачествена изолация, водеща фирма за хидроизолация би поискала сума между 4 и 5 лева за поставяне на кв.м., докато поради по сложния монтаж евтината такава би изисквала цена по-висока от тази с 1 или 2лв.

Научете повече полезни съвети в нашия блог.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!