≡ Menu

Готов онлайн магазин или индивидуална изработка?

Една от тендецниите, които се наблюдава през последните няколко години е, че нараства броя на платформите, които предлагат готов онлайн магазин на ниска цена. Освен, че цената е по-ниска и времето за изработка е нищожно в сравнение с индивидуалното изграждане на онлайн магазин от компютърни програмисти, графични дизайнери и други технически лица. Предвид риска, който крие всеки новооткрит бизнес е немислимо да се плащат ненужно високи хонорари за изработка на онлайн магазин, който може да бъде направен за няколко пъти по-малка сума и да предлага функционалнсоти със същото качество като при индивидуалната изработка.

Едни от примерите за платформи, които предоставят готов онлайн магазин в световен мащаб е Shopify. Голямата популярност на тази платформа е най-голямото доказателство за това, че готовите онлайн магазини са по-практичното решение за този тип бизнес. Разбира се, от значение са функционалностите, които ви предага да ползвате съответната платформа. Препоръките в това отношение са да се придържате към опростената админ система, отзивчив дизайн, който да ви позволява да продавате и през таблети и смартфони, възможност за вграждане на различни модули за плащане, блог и техническа поддръжка. Ако платформата ви предлага всички тези функционалности, то няма място за колебание и можете веднага да закупите своя готов интернет магазин.

Ако все пак имате конкретна представа за начинът, по който искате да изглежда електронният магазин, то ще трябва да направите индивидуална поръчка, която да бъде разработена от съответните специалисти. Инвестицията при този вариант е много по-голяма и отнема повече време. Успехът на онлайн магазина зависи най-пряко от усилията на търговеца, така че дори и да поръчате най-скъпия и модерен електронен магазин това няма да ви даде гаранция за възвръщаемост на инвестицията. Затова по-практичният подход е да се обърнете към платформа, която предлага готови интернет магазини и разполага с добри специалисти, които да ви помогнат в правилното управляване на този тип бизнес. Така с минимум средства си осигурявате бизнес с голям потенциал – възможност, която не е за изпускане, когато говорим за бизнес в интернет.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!