≡ Menu

Фотоволтаици и фотоволтаичи системи като екстериорно оформление на сгради

Ако до сега сте смятали, че фотоволтаиците и фотоволтаичните модули могат да се използват само за производство на електрическа енергия в частни домове ще ви кажем, че с напредването на технологиите и иновативните разработки, те вече намират приложение и като сградни компоненти.

Съвременните дизайнери и архитекти все по – често залагат монтаж на фотоволтаици още при проектирането и изготвянето на архитектурния план на сградите.

Това се оказва едно доста добро решение, тъй като фотоволтаичните системи от нас са с универсални характеристики и не само могат да осигурят необходимата електрическа енергия на сградата, но могат и да предадат един интересен, стилен и открояващ се външен дизайн. Като прибавим и факта, че ако закупите апартамент или офис в такава сграда, то всички грижи за монтаж на фотоволтаици ще отпаднат и вие можете да бъдете спокойни за сметките си за електроенергия за в бъдеще, то решението да закупите собствено жилище или офис в такава сграда е наистина много добро.

Решението да бъдат монтирани такива соларни системи на големи сгради е не само практично от икономическа гледна точка, но е и креативно и стилно решение.

Ако фотоволтаиците от фирмата ни са напълно безотпадъчни, екологични и се предлагат в различни цветове и дизайн.

Соларните системи могат да бъдат вписани в екстериора на сградата по много и различни начини като се започне от: монтаж на покривната конструкция, като слънцезащитни приспособления или във фасадата на сградата. Могат да бъдат вписани в цялостната конструкция на стените на сградите или пък да бъдат разположени по нейната дължина, като така да могат да осигуряват сянка в горещите летни дни.

Фотоволтаичните системи могат да ви осигурят комфорта, от който се нуждаете вие и вашето семейство, като при това могат да предадат един запомнящ се и ефектен външен вид на сградата, в която живеете.

Да не говорим и за това, че да се използват слънчевите лъчи, за да си осигурите нужната електрическа енергия е начин да опазите природата и да се погрижите за запазването на все по – намаляващите природни ресурси е нещо, за което трябва да помисли всеки един от нас.

Със способността си да генерират енергия от слънчевите лъчи без да отделят в атмосферата вредни емисии фотоволтаиците фотоволтаичните системи и модули  без съмнение са част от отговора как да опазим околната среда и как да намалим разходите си за електрическа енергия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!