≡ Menu

Еректилна дисфункция – медицина и природа се съюзяват в едно

Според изследвания малко над половината от мъжете страдат от еректилна дисфункция. Най-засегнати от риска са хората над 40 г. и от тях около 40 на сто водят борба с условието на потентността, а при тези на 70 години, процента достига 70 от мъжете, които имат този проблем.

Стандартните процедури включват фармацевтични лекарства, помпи, импланти и хирургия, но много мъже предпочитат естествените възможности. За щастие, научни изследвания са установили, че някои физически възможности са ефективни за подобряване на симптомите на еректилна дисфункция.

Какво представлява еректилна дисфункция и заболяване ли е?

Състоянието на еректилна дисфункция се нарича още “импотентност” и е състояние, при което мъжът не е в състояние да поддържа ерекция по време на полов акт. Симптомите могат да включват намаляване на сексуалното желание или на либидото.

Тези видове въпроси засягат много мъже и често са провокирани от умора, стрес, лоши социални отношенията или прием на алкохол. Въпреки това, ако състоянието продължи повече от няколко седмици или месеца, трябва непременно да се препоръча лечение.

Какво причинява еректилна дисфункция?

На лице може да са повече и различни фактори, които да увеличат риска. След постигане на ерекция в мозъка се включват хормони, мускули и кръвоносни съдове, а всеки един проблем с всеки от тях може да блокира нормалното функциониране на пениса.

Някои често срещани причини за ED включват:

  • сърдечно заболяване
  • диабет
  • прекалена пълнота
  • множествена склероза
  • употребата на тютюн

Проучване от 2007 г. установи, че постоянната употреба на алкохол, предизвикана еректилна дисфункция. Седемдесет и два процента от мъжете с диагноза синдром на зависимост от алкохол също са били диагностицирани със сексуална дисфункция, включително преждевременна еякулация.

Еректилна дисфункция може и да е знак за допълнителни здравни проблеми и затова консултацията с лекуващ лекар е от голямо значение. Например, ако имате сърдечно заболяване, понижаване на холестерола, намаляване на теглото, или приема лекарства за отваряне на кръвоносните съдове ще подобрят, както здравето на сърцето, така и потентността.

Сред множество превенции, които се водят днес за справяне с проблемът засягащ силната половина от човечеството са открити и много естествени, алтернативни и природни съставки, които помагат на мъжката потентност. Такива включват съставки от червен женшен, аминокиселината L-аргинин, която присъства естествено в организма и доставя азотен оксид, който отпуска кръвоносните съдове и създава способност за успешно ерекция и много други.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!