≡ Menu

Дизайн на лого за фирма

Дизайн на лого е нещо макар и изглеждащо простичко, много комплексно и трудно за овладяване нещо. Границите на добрия вкус и доброто присъствие на логото в един уебсайт или на опаковката на един продукт, могат лесно да се преминат. Когато това стане едно лого вече спира да е функционално изображение или текст и се превръща в хаос от знаци, букви, цифри и картинки. Това кара неговата естетика и функции да се изгубят и присъствието му се обезсмисля. За да не се получи това има някои неписани правила за направата на едно лого. Но ние няма да изтъкваме тях в случая, а ще ви представим какво не трябва да присъства в едно лого и създаването му.

Дизайн на лого направен от аматьор – за да изглежда едно лого професионално направено и да отговори на нуждите на един бизнес е нужен опит и професионализъм. Едно аматьорски изглеждащо лого вреди на бизнеса ви и не изтъква качествата му. Сложната концепция на един бизнес трябва да се предаде, чрез минимални изразни средства в лицето на логото и това единствено опитен професионалист може да го постигне.

Ползване на трендове – трендовете са така да се каже „писъка на модното“ в момента и за изработката на едно лого могат да са пагубни. Модата бързо идва и си отива, но логото на една фирма или уеб сайта й служи през целия период на присъствието й на пазара. Логото не може, нито е добре да бъде сменяно периодично. Ако то е модно и не отразява точно и ефективно бизнеса, които представя, няма да бъде запаметявано и съответно хората няма да го свързват с марката или бизнеса.

Залагане на цвета и сложността – при дизайн на лого сложността и яркостта на изображенията и цвета трябва да се сведе до минимум, а не обратното. Ако заложим прекалено много само на цветовия израз на логото, не можем да изведем на преден план смисъла и посланието му. Ако по същата логика прекалено много го натоварим и усложним, то няма да пояснява бизнеса от пръв поглед, а ще обърква и дезориентира потребителите, които го виждат.

Има още много неща, които не бива да се правят и да присъстват в едно лого, но това са основните грешки, които не бива да бъдат допускани при дизайна му.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!