≡ Menu

Авточасти – нови или втора употреба?

На всеки водач на превозно средство се е налагало поне веднъж да търси авточасти за него. В зависимост от повредата можете да изберете между нови оригинални авточасти, или такива които са втора употреба. Какво обаче е важно да знаете при този избор, ще опишем по-долу.

Нови авточастиНевинаги можете да се възползвате от варианта – авточасти втора ръка. Това зависи от типа на повредата на вашето превозно средство. Ако става въпрос за някаква външна повреда – като счупена броня, ударен калник, загубен тас или други подобни, то спокойно можете да се обърнете към авто моргите, където има вероятност да откриете тези авточасти на сравнително ниски цени. Понякога обаче, може да се окаже, че цените там са прекалено близки до тези на оригиналните и нови части за коли, ето защо авточастите втора употреба не винаги се оказват най-добрата алтернатива.

Когато става въпрос за повреда, която е свързана с ходовата част на вашият автомобил, то компромис с качеството не трябва да правите в никакъв случай. Особено като се имат предвид неравностите по пътищата в страната. Пътната обстановка допълнително допринася за по-бързото амортизиране на тези авточасти – тампони, шарнири, амортисьори… Ето защо, търсейки да закупите свързани с ходовата част на вашият автомобил авточасти, то те задължително трябва да бъдат нови и оригинални такива. Това с пълна сила се отнася и когато се установи повреда в двигателя и електрическата система на колата ви. Ако направите компромис с евтини и неоригинални авточасти, свързани с охладителната система, то рискувате автомобилът ви да прегрее и да увреди двигателя.

При всеки един компромис, който правите с качеството на авточастите за вашият автомобил, рискувате той буквално да ви остави на пътя. А ако ви се наложи и да ползвате услугите на пътна помощ, то неправилно взетото решение преди време ще ви струва доста скъпо в този момент. В крайна сметка се оказва, че оригиналните нови части за автомобили излизат по-изгодни от финансова гледна точка, отколкото тези които са втора употреба.

При търсене на резервни части ви препоръчвам един от най-големите каталози за авточасти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!