≡ Menu

10 Съвременни елемента, от които има нужда всеки дом

В наши дни без съмнение, динамиката заема много важна васт от живота ни. Като започнем с колите, модата и технологии и стигнем до света на архитектурата и интериорния дизайн. От внасянето на повече светлина в помещенията до отварянето на пространствата чрез изчистена и семпла линия на мебелите, предлагаме Ви 10 начина да внесете съвремието във вашия дом.

1. Когато модерният и пост модернистичният период в интериорния дизайн започва в периода от 1920 до 1960 г., се променят традиционните дотогава тъмни интериори с малки прозорци и малки и затворени стаи. Светлите и просторни пространства заменят малките и тъмни такива, това е първият елемент, който може да внесете във своя дом.

2. Отказ от фините цветове, за сметка на “по-живите”, които наистина обичате. Използването на неутрални цветове като сиво, кафяво, черно и бяло за пода, мебелите и осветлението. Съвременните цветове оставят детайлите по мебелировката и отделните подробности на вашето въображение. Не е задължително неутралните цветове да правят вашия интериор “скучен”.

3. Използването на естествени материали може да направи вашия интериор и екстериор наистина забележителен. Вместо естествените материали да бъдат ограничени само до наличието на дървени мебели, във вашия съвременен дом може да наблегнете на естествените материали в екстериора на къщата, кожени мебели вътре, както и декоративни елементи на различни места в дома ви.

4. Дизайнерите на мебели започнаха да правят дивани, маси и обзавеждане, които да допринесат за по-спокойна и отпускаща атмосфера във вашия дом. Тежко орнаментираните мебели са заменени от изчистено и семпло обзавеждане, което дава усещането за спокойствие и повече пространственост в жилището.

5. Съвременния период в интериорния дизайн въведе редица нови материали, особено за подовите настилки. Тежките и пъстроцветни килими бяха заменени с отпускащите семпли настилки в неутрални цветове като керамични плочки, гранитогреси, мраморни плочи и много други. Освежете дома си чрез някоя от тези настилки, и ще откриете отпускащото и релаксиращо действие на само един малък детайл от вашия интериор.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!