≡ Menu

Защо предпочетох циментова хидроизолация?

Рано или късно всеки се сблъсква с проблема коя изолационна система да избере, за да постигне така нужната ефективност на своя проект, било то строеж, ремонт и т.н. До този кръстопът стигнах и аз. Започнах да проучвам как би било най-добре да хидроизолирам. Става въпрос за това, че правя ремонт на своята баня. Това, което ме затрудни най-много бе да реша коя хидроизолационна система да избера. Направих редица проучвания, резултатите, от които бяха сравнително еднотипни. Това, което ме съветваха да избера бе циментова хидроизолация. Сметнах, че щом има доволни потребители, които изказват такова мнение е редно да се вслушам точно в тях.

циментова хидроизолация

циментова хидроизолация

Но защо циментовата хидроизолация се оказва толкова приложима? Причините са няколко. Естествено, първото, което се очаква да вземете под внимание е съотношението цена/резултати. Така направих и аз. След като завърших ремонтната дейност установих, че изборът наистина си е струвал. Но не само това е от значение. Започнах да проучвам и основните характеристики на този тип хидроизолационна система. Важна нейна специфика е, че осигурява мигновена здравина и устойчивост на външни влияния. Научих, а в последствие се убедих в това, че след като изсъхне, циментовата хидроизолация има нулева водопропускаемост. Освен това може да защитава и от външни атмосферни влияния като вятър, механични частици и други. Уверих се, че точно циментова хидроизолация се използва в редица различни спа центрове, помещения с басейни, бани, фонтани и т.н.

Логично е при толкова предимства, които предоставя системата циментова хидроизолация, да съществуват и редица предложения на пазара. Това, което използвах аз бе ХИДРОЗОЛ®. Препоръчан ми бе и от други потребители, които са останалите доволни от него. Все пак е редно да се отбележи, че която и марка, съответно продукт, от множеството да изберем има основно правило, което да спазваме. А именно – да се съблюдават инструкциите за подготовка, нанасяне и третиране на циментовата хидроизолация. Без да се придържаме към основни правила и норми, установени в практиката, няма да можем да постигнем резултатите, към които се стремим.

Това са основните причини, които ме накараха да предпочета циментова хидроизолация пред останалите системи. Естествено всяка една си има своите предимства, но по-добрата информираност редуцира възможните нежелани последствия, нали?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!