≡ Menu

Защита на дома от неканени гости!

Защитата на дома трябва за започне от вратата. На пазара се предлагат разнообразни видове блиндирани метални врати, вие обаче трябва да изберете масивна врата с ламарина поне 1,5 мм. Не купувайте китайски врати защото тях може да среже дори дете с отварачка за консерви.

Вратата е важно да се отваря навън, да има пасивни и или активни шипове. Не избирайте врати с касова брава понеже този вид брави се преодоляват много лесно от крадците. Те използват устройство наречено таралеж, с което много бързо и безшумно преодоляват. Изберете по възможност брава с тристранно заключване и секретен патрон с висока степен на сигурност и защита срещу счупване и разпробиване марка EVVA, ABLOY или друг. Бронировката на патрона също е много важна тя е допълнителна защита. По възможност монтирайте и допълнителна брава. Важен момент тук е да изненадате крадците измислете някакво скрито приспособление, което да не се вижда. Шестограмен болт който да се навива на тайно място и да блокира бравата също е от полза. Предлагат се също брави които са с чип-при доближаване на чип трансподера бравата се отключва, а на практика ключалка не се вижда. Някои фирми предлагат също защита с двойна врата. Външната врата остава видима докато вътрешната би представлявала изненада за неканените гости. Ако сте на първите етажи е желателно да монтирате решетки, тъй като тези етажи са най-уязвими за проникване през прозореца. Монтирайте защити срещу отваряне на PVC дограма, предлагат се в добрите ключарски ателиета, защото технологичните луфтове на този тип дограма позволяват отваряне само с една отвертка.

Някой фирми предлагат също така дограма с антивзлом обков. Посъветвайте се с вашият ключар какво е най удачно да се направи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!