≡ Menu

Защо се налага хидроизолация на тераса

Главната причина да направим хидроизолация на тераса, е да спрем навлизането на влага в нашия дом. Съществуват най-различни хидроизолационни материали, като сред най-качествените от тях са изолациите с два компонента на циментова основа или така наречените битумни хидроизолации, които се ползват от много хора.

Терасата е конструкция от покривен тип и представлява площадка построена върху земята или друг вид основа. Тя ни осигурява допълнителен домашен комфорт и ни помага да се чувстваме приятно през топлите летни дни. На терасите си вие може да отглеждате цветя, да поставите столове и маса и дори да си сложите басейн.

Имайте предвид, че върху терасите се оказва голямо влияние от различните атмосферни условия в това число слънце, дъжд, газове, отоплителни тела и така нататък. Всеки един от тези фактори може да доведе до проблеми и съответно проникване на вода в дома ви. От тук идва и отговора на въпроса защо понякога се налага да осигурим добро изолиране от течове. За целта като качествен изпълнител можем да ви препоръчаме хидроизолация на тераса.

Животът на вашата тераса изцяло зависи от качеството на направената хидроизолация. С годините системата се уврежда вследствие на климатичните промени, и за да се избегне това се препоръчва полагането на нова добре подплатена хидроизолация. Последната се извършва от професионална фирма за покривни ремонти, а последната може да намерите и в интернет.

Препоръчва се двойната хидроизолация, защото тя дава повече сигурност на собствениците. От съществено значение са детайлите, които се намират при връзките със стените и бордовете, комините, отводнителната система, окабеляването и прочие. Всичко това са елементи за хидроизолирането на вашия покрив и тераса.

Редом с полагането на хидроизолация на тераса, е строго препоръчително към системата да бъде добавена и надеждна топлоизолация, която ще има за цел да пази помещенията под нея от евентуално прегряване през летния сезон и замръзване през зимния. По този начин вие получавате една ефективна тераса, без никакви проблеми.

Обобщение
Знаем колко неприятно е да се появи теч от терасата и за това написахме днешната статия, с която ви обясняваме важността на хидроизолацията. Последната трябва да се извърши от специалисти, така че работете само с доказани фирми и не си давайте парите на случайни майстори.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!