≡ Menu

Врати и мебели: съвети за това как да съвпадат стиловете

Е, това е труден избор, многото колебание идва от там, че на пазара има много модели, цветове и различни материали, трудно е да намериш моделът, който е най–подходящ за интериора в дома си. Дали ще е дърво, ламинат или лак? С или без стъкло? Гладка или фрезована? От всички тези въпроси да ви се завие свят. Света на интериорните врати е наистина безкраен и има голяма вероятност да се загубиш в този лабиринт. Така че, как да се избегнат грешки? На кой фактор ще е по–добре да се обърне повече внимание при избора на продукт, който е първият при обзавеждането на домът?

Покупката на интериорни врати изисква да се съобрази стилът на обзавеждане и личният вкус. Например, дали трябва всички врати в жилището да са еднакви? За спалнята, често се предпочитат по–традиционни модели, в дърво или лакирана, обикновено с фрезовка. За общите части на жилището по–скоро модели със стъкло, от което да прониква светлина в коридора. За дрешник или килер е подходящо да се сложат врати с плъзгащ механизъм. Но трябва да има нещо, което ги свързва, обща нишка между всички. Трябва да се съчетаят и с мебелите в зависимост от стила на къщата.

Стъклени врати – модерни със страхотен стил

Тя може да е с алуминиева каса или с такава от HDF материал. Подходяща е за съвременните жилища с модерен дизайн. По отношение на сигурността – изработва се от закалено стъкло, което гарантира устойчивост на изделието и при евентуално счупване на крилото се оформят малки парчета, които не са със заострен крайчета.

Дървени врати – винаги на мода

В най–традиционните цветове (дъб, орех, венге…) – има дълъг живот и се адаптира както към ретро жилища, така и към модерни интериори.

Лакирана врата

В дом, където преобладава дървото, изборът на светли подове и врати в светли тонове ще придаде баланс на интериора. Ако стилът на къщата е по–скоро в неутрални тонове, добър избор би било да се създаде акцент – касата например да е в цвят, различен от този на крилото.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!