≡ Menu

Входни врати за апартаменти

Входната врата създава първото впечатление за всяко едно жилище. За апартаментите важи, че посредством нея, Вие правите част от личното си пространство видимо за околните. При входните врати не е важна само визията – усъвършенствани с времето, те изпълняват много повече функции. Когато избирате, следете за техническите характеристики на вратата, ефективността ѝ като изолация, както и сигурността, която предлага.

Ето и списък на най-разпространени на пазара видове входни врати за апартаменти:

Металните врати, преди време използвани само за входове на жилищни кооперации и мазета, сега са покрили голяма част от пазара за входни врати за апартамент. Те са с олекотена конструкция (от там идва и достъпната им пазарна цена), препоръчително е да не бъдат с куха сърцевина, а със стабилизиращ и изолационен материал. За висок клас на взломоустойчивост можете да разгледате заключващите системи на вратата – по-стабилните варианти са с двупосочно и трипосочно заключване. Визията на вратата предлага най-различни възможности – може да бъде с декоративно покритие в различни цветове или прахово боядисана.

Входните врати от масивна дървесина са най-скъпи. Защитават домът ви от влизане с взлом и имат добри изолационни свойства, поради плътността на дървесината. Те са добър вариант, но изискват специфична поддръжка във времето – трябва да се полагат доста грижи за покритието й. Изключително масивни и надеждни са, а и имат страхотен дизайн.

Блиндираните врати притежават здравина, издръжливост и висок клас на изолация. Различават се от изцяло металните врати с покритието си – имат декоративни плоскости от MDF, HDF, фурнир. „Блиндирана” означава „покрита с броня” и това не е никак случайно – под декоративните панели се крие сърцевината – плътни стоманени листи, здрава рамка с допълнително метално оребрение и изолация от висок клас – полиуретанова пяна, полипропилен, полистирен или минерална вата. Механизмите за заключване са специално проектирани за висока защита и не допускат нежелани гости. Ако много държите на високата сигурност, на пазара вече се предлагат и входни врати с вградена алармена система. За допълнителна сигурност разполагат с пасивни противовзломови шипове.

Независимо от това, кой от трите типа ще предпочетете входната врата за апартамент трябва да отговаря на три важни условия : сигурност, комфорт и дизайн.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!