≡ Menu

Термокалкулатор 2.0 – помощник при топлоизолирането

Когато се заговори за топло изолиране, всеки от нас си представя различни детайли около самия процес, което е напълно нормално. Категорията на топлоизолациите е изключително широк обхватна. Много често обаче това затруднява нас – обикновените потребители. Строителният пазар предлага много на брой и различни топлоизолационни системи. Това, което никой не ни казва обаче е как да намерим най-ефективното, от енергийна гледна точка, решение.

Пред този проблем се изправих и аз, когато реших да полагам топлоизолационна система на своята вила. Всеки от нас знае най-базовите стъпки от целия процес, но това което ни убягва са именно нормите за енергийна ефективност. Консултирах се с редица обикновени майстори, доказани специалисти и проектанти и достигнах до различни отговори. Някои от тях имаха дългогодишен опит в сферата и вече правеха изчисленията с лекота. Други все още се занимаваха с бумащини и тонове излишна информация. Едно от решенията, които ми бе предложено обаче, наистина се оказа качествено. Става въпрос за онлайн система, под името термокалкулатор 2.0 на компанията. За фирмата бях чувал позитивни отзвуци от доста време насам и за това реших да опитам софтуерния продукт. В интерес на истината, той ми спести доста работа. В термокалкулатор 2.0 (за който в последствие разбрах, че е подобрена версия на термокалкулатор 1.0) единственото, което трябваше да направя бе да въведа основните данни, които са ми известни относно обекта. Системата предлага и различни падащи списъци, които допълнително опростяват работата с него. В последствие, резултатите, които биват генерирани са строго систематизирани като извеждат най-основното, от което ще имаме нужда за топлоизолацията на самия обект.

Като цяло впечатленията ми относно термокалкулатор 2.0 са, че той е достъпен, както за обикновения потребител, така и за професионални проектанти. Системата е безплатна и спестява много време и усилия, които могат да бъдат насочени в други дейности. С онлайн програмата лесно успях да изчисля топлоизолационните системи термофлекс® и терапор®, които използвах за вилата си.

Съветвам всеки, който се нуждае от безплатна онлайн помощ, да използва термокалкулатор 2.0. Спестява много време и усилия като същевременно минимизира шанса за допускане на грешки. Всичко, което можем да извлечем от системата са само позитиви и бързи, систематизирани данни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!