≡ Menu

Съвети за почистване на естествена подова настилка

В много домове е разпространена и предпочитана естествената подова настилка, поради изключителните си качествени характеристики. Тя е един от най-добрите изолатори на пода и с нея можете да сте спокойни, когото децата си играят на земята.

Дървената настилка създава много уют в дома, ако искате да имате повече близост до природата, то тя е подходящия избор за вашия дом. В днешно време естествените настилки са лакирани или боядисани, което ги предпазва в голяма степен.

Лошото при тях е, че те много лесно могат да бъдат наранени и надраскани, поради тяхната експлоатация. Тогава, колкото и да се стараете, при почистването им няма да върнете перфектния им вид.

Единственото решение е да бъдат изциклени и повторно лакирани или боядисани. Това, което можете да направите, е да предотвратите до известна степен надраскването им и да намалите до минимум процедурата по реновирането на дървената настилка.

Начините за това са като отделяте сериозно внимание при почистването им. За ваше улеснение сме ви извадили няколко съвета, които могат да ви бъдат от голяма полза.

  1. Направете си график за почистване на пода.

Редовното премахване на прах и твърди частици от него с метла или прахосмукачка, ще запазят свежестта на паркета по-дълго време.

  1. Постелка на входа

Постелките, или така наречените изтривалки, са просто задължителна част от жилището ви. Поставяйки ги на входа, те ще оберат по-големите частици мръсотия, които вкарвате в дома си от вън. Така вероятността да наранят дървената настилка се намалява значително.

  1. Използвайте подходящи почистващи препарати

Колкото и лакът или боята да предпазва дървения материал на подовата настилка, вие трябва внимателно да подбирате препарата, с който я почиствате. Внимавайте със съдържанието му.

Тези на киселинна основа крият голям риск за вида на паркета. Те могат да повредят лакираната повърхност. Винаги предпочитайте препарат, специализиран за естествен паркет и се съобразете с материала, от който е направена подовата ви настилка.

  1. Попийте незабавно разлятата течност

Винаги може да се случи по невнимание да разлеете нещо на пода. Естествените настилки са много чувствителни към влага и крият риск от раздуване. Предприемете веднага мерки. Попийте с подходящ парцал течността, а след това минете с парцал и препарат.

Ако желаете да се обърнете към професионалисти, които да почистят качествено Вашия дом и да се погрижат за домашния уют, обърнете се към нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!