≡ Menu

Стъклени интериорни врати

Изненадващо, стъклото в интериора на дома, се използва все повече и не само за прозорци, но и за мебели и интериорни врати. Този материал е както естетически красив, така и много издръжлив, също и важен елемент от дизайна на дома.

Основното предимство, което отличава всички стъклените врати от другите е, че материала има прозрачност и способността визуално да разширява помещението, както и има по-голяма светлопропускливост.

Има различи видове стъкло, които се използват за направата на стъклени интериорни врати:

1.Обикновено стъкло – то е направено с цветно покритие, изглежда добре, на ниска цена е, но не е достатъчно здраво и не може да издържи дори на средно натоварване.То може да бъде оцветено /тонирано/ в различни цветове.

2.Закалено стъкло – то е много по-скъпо от обикновеното стъкло, но е много по-сигурно и издръжливо на натоварване и натиск. Самото то преминава термична обработка, която му придава тази здравина и при опасност от счупване, то по никакъв начин не може да ни застраши, защото се разпръсква на малки частици, които нямат остри ръбове и няма опасност от нараняване. Важно е да се знае, че закаленото стъкло не може да бъде допълнително обработвано, след като премине термичния процес.

3.Армирано стъкло – този вид стъкло се произвежда, посредством поставяне на електрически заварена стоманена нишка, още докато стъклото е в разтопен вид. То също е здраво, както закаленото, но тук интересното е, че при счупване, то реално запазва цялостта си.

4.Триплекс – счита се за най-трайното стъкло, то се състои от няколко слоя стъкла и се произвежда по две технологии:

-ламиниране
-течен пълнеж

При евентуално счупване, този вид стъкло също запазва цялостта си, с помощна на пълнежа, който е поставен между отделните стъкла.

Най-често използваните стъкла за изработката на стъклени интериорни врати са закалените стъкла и стъклата триплекс. При тях има най-голям избор от орнаменти и дизайн, също съотношението цена – качество – безопасност е най-добра и предпочитана от повечето хора.

С избора на стъклени интериорни врати си гарантираме един красив завършек на жилището ни!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!