≡ Menu

Стъклена врата за банята

Стъклото е достъпния и лесен начин за постигане на визуален обем и пространство в жилищата. Освен красиво, то е практично и стилно решение за всяко помещение.
Съвременните модни тенденции го използват като успешно го реализират в интериора, под формата на врати за баня. По този начин се показва интересно разчупване на обстановката и се вкарва луксозен и стилен почерк в обзавеждането. Повечето хора мислят, че този тип врата би могла да се монтира само в големи жилищни пространства, в които помещението на банята е отделено от останалата част на дома. Реално всяка баня може да се възползва от стъклено крило като интериорна врата, стига да се подбере правилния модел стъкло. Ако банята има преддверие или е отделена от общите площи на дома, вариантите за модели стъкла са неограничени – прозрачно крило, матирано или с цветно непрозиращо фолио. Удачни са и изцяло прозрачните повърхности.

От друга страна, към малките жилища, в които всички врати се намират в един общ коридор, трябва да се подходи по-различно. Там също може да се постави, стъклена интериорна врата за баня, но е добре е изборът да бъде сведен до непрозрачни стъкла или силно матирани, за да запазят уединението в помещението. Препоръчителни са моделите от триплекс, които представляват 2 бр. стъкла залепени едно към друго, а по средата се поставя фолио, което може да бъде с цвят по Ваш вкус. Този вид са много подходящи, тъй като при счупване парченцата стъкла не се разпръскват, а остават залепени за фолиото.

Уникално решение са и ламинираните стъкла с различни принтове. Те също са добър избор понеже принтирането позволява върху стъклото да се постави всякаква картинка подходяща за обзавеждането на дома – цветя, пейзажи, архитектура и много други. По този начин се получава не прозрачна стъклена интериорна врата, която е практична за банята.
Често потребители се чудят какъв тип врата, да се постави на банята и санитарните помещения, а красивото и практично решение е стъклената интериорна врата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!