≡ Menu

Рециклиране на офисна техника и електронно оборудване

Невероятните темпове на технологично развитие са довели до факта, че рециклирането на офис оборудване става все по-актуално и днес.

Компютри и други електронни джаджи са заменяни, не само с по-фини и модерни, но и затова, че са морално остарели. Всички ние трябва да се справим с времената, в които сме принудени да купуваме нови телефони, нови лаптопи и персонални компютри и при всичко това да го правим по начин, че да не вредим на околната среда.

Структурата на офис оборудване включва изобилие от детайли, които могат да бъдат рециклирани. Изхвърляне на компютърните технологии дава възможност да се запази околната среда и да е един доста доходен бизнес. Особено днес, тази услуга е в търсенето и има особена сила.

Дори и днес, броят на издадените компютри превишена един милиард. Към тях се отнасят всички онези техники за печат и копиране машини, мобилни телефони и домакински уреди. Всички те са в съответствие с процеса по рециклиране на отработените устройства, чийто обем непрестанно расте.

Компоненти, офис оборудване

Рециклирането на офис включва сложна верига от операции. Но първо трябва да се дефинира понятието. Компютърни отпадъци се разделя на:

  • Монитори
  • Системни единици
  • Отпечатване – копирни машини
  • Унищожители, плотери
  • Флаш памети
  • Хард дискове
  • Мрежово оборудване
  • Клавиатура, мишка

Всички те имат свои собствени характеристики, които определят по-нататъшното използване на компютърни технологии. Въпреки че като цяло компонентите на всяко устройство са подобни и подлежат да бъдат рециклирани не са точно същите, както рециклираните монитори. Всички те изискват специална обработка и подготовка.

Най-често, когато става въпрос за стара компютърна техника, не забравяйте, съдържанието на благородни метали. Малко хора говорят за част от изкуството на живак, цинк, олово и кадмий.

Докато те са част от офис техниката, не носят вреда, но попаднат ли в депа и при взаимодействие с влагата се разделят на съединения, които тровят почвата и водата. Ето защо са необходими правилни мерки по изхвърляне на компютърна техника.

Въпросът с благородните метали също не е толкова прост. Оборудването, съдържа злато, сребро и други елементи, които са важни за баланса. Така рециклирането на компютри и офис техника става необходима мярка.

Всяко рециклиране предлага високо качество на компютърна техника, а тя от своя страна изисква подготовка.

Твърдите дискове са форматирали ниско ниво.

Монитори за рециклиране са предшествани от опаковки – за да се избегне увреждане на кристали или CRT.

Рециклиране на касети изискват предварително третиране на тонера, който се състои от вредни химикали.

Като цяло, всички електролити се обработват, разглобени и сортирани. Пластмасови, метални и стъклени части офис обработване по отделно.

Процесът включва:

Комплекс рециклиране на компютърна техника, която има две цели:

Събиране и обработка на материали, което води до високо качество на рециклирани материали.

Минимизиране на отрицателното въздействие върху околната среда, чрез качествено обработване на опасни компоненти на оборудването.

Обработка на електронен скрап, което може да се занимава само със специализирани предприятия, изисква специфично оборудване и лицензи. Те извършват оценка, определят нуждата от отписване и нейния баланс.

Благодарение на съвременните тенденции за рециклиране компютърната техника е достигнала преработка на високо качество. Естествено, това е много скъпо, но резултатите си струват: 80% от вторични ресурси, получени от офиса, можете да се върнат към оборота на производство. Да не говорим за предотвратяване на въздействието върху околната среда.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!