≡ Menu

Предимствата на инсталирането на опънати тавани

Ако ре моделирате стаята си или трансформирате, например, мазето и го превръщате в ново жилищно пространство, опънатият таван предлага истински предимства. Често пренебрегваме пространството над главите си, но то също може да предаде допълнителна естетическа и чисто материална стойност на жилището.

Опънатият таван става лесен параван за всички кабели, тръби и други механични системи и в същото време имате лесен достъп до тях ако се наложат поправки. Например ако живеете в къща и сте си отделили пространство където да създадете домашно кино няма да се чудите къде да скриете всичките кабели и захранване.

На второ място опънатите тавани имат изключителни акустични качества (доста по-добре от обикновените), така че този вид тавани абсорбират звука, така че съседните стаи не са шумни, например ако решите да усилите музиката или филма във Вашата стая.

Също така опънатите тавани устояват на мухъл, бактерии и плесен. Могат да бъдат използвани на места с висока влажност като банята, например.

Опънатите тавани са пожаро-устойчиви и отговарят на всички стандарти за безопасност.

Изолационните им свойства помагат за намаляване на сметките за отопление. И още нещо, ако изберете по-светли цветове на Вашия опънат таван, ще получите по-светло пространство в дома, а също ще оптимизирате употребата на изкуствена светлина, т.е. Няма да има нужда от допълнително осветление в банята или всекидневната, например.

Накрая, но не на последно място, опънатите тавани се правят от материали, които запазват околната среда и намаляват въглеродния отпечатък; избирайте внимателно, има тавани, изработени от рециклирани материали, така че освен да осигурите най-доброто за дома или офиса си, Вие ще сте сигурни, че не само не замърсявате планетата, а и помагате на околната среда.

Като обобщение можем да кажем, че опънатите тавани са създадени да посрещнат нуждите на модерния свят, който се развива с изключителни бързи темпове. Модерните сгради имат нужда не само от функционални тавани, а и от интересни такива, които да завършат цялостния интериорен облик на помещението, в което биват монтирани; и тъй като опънатите тавани са предлагани в различни модели и шарки, те са точния избор за Вас и Вашия дом, независимо от дизайна, който сте избрали – може да е винтидж или последен писък на модата; може да съчетаете десена на опънатия таван дори с десена на мебелите или тапетите на стените; използвайте въображението си и нека таванът е отражение на Вашата същност. Всеки път когато се изтегнете на дивана или си легнете в леглото Вие виждате таван и е нужно той да Ви създаде чувството на комфорт и уют; ако избирате пък опънат таван за офиса или дори за дневната си, уверете се, че цветовете са успокояващи или енергизиращи в зависимост от употребата на помещението.

Като цяло опънатите тавани са:

  • изключително естетични и красиви на външен вид;
  • имат дълъг живот;
  • можете да ги поръчате във всякакви размери, форми и десени;
  • лесни са за почистване;
  • изключително издръжливи на повреди и надраскване;
  • в цветовете на дъгата – имате богат избор;
  • произведени от рециклирани материали – не замърсяват околната среда;
  • на отлични цени, имайки предвид високото има качество и дългия период на употреба – те са истински стойностна инвестиция за Вашия дом или офис.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!