≡ Menu

Необичайните мебели – мебели за домашни любимци

Това не е статия за обикновени легла, секции, гардероби и други ординарни мебели. В този материал ще разгледаме специалните мебели по поръчка, от които се нуждаят собствениците на домашни любимци, за да осигурят максимален комфорт на малките си приятели. Тъй като кучетата и котките са най-честите домашни любимци, в тази статия ще разгледаме мебелите, които биха направили по-лесен живота на хората, които отглеждат в жилищата си куче или котка.

Специална “котешка” секция/библиотека – не, това не е секция, предназначена за котешки вещи и аксесоари, това е секция, предназначена за собственика на котката, но която улеснява неимоверно много котешкия живот. Известно е, че котките са любопитни и обичат да се катерят. Те ще се покатерят по вашата секция или библиотека без значение дали тези мебели са подходящи и удобни за катерене. Затова е добре да вземете отрано мерки и всъщност да направите секцията си действително удобна за катерене, преди вашата котка да се е наранила. “Котешката” секция е съставена от отделни модули, някои от които имат издадени малки платформи от по около 25-30 сантиметра и са така разположени, че да оформят своеобразна стълбичка към върха на секцията. Това пространство е достатъчно, за да може котката да стъпва на тези платформи и да скача от един на друг модул, докато се изкачва към горната част на секцията или слиза надолу. Самите модули се изработват от MDF, като така се предпазват от надраскване.

Диван с тунелче за котки – той изглежда като обикновените дивани, но облегалките от двете му страни са кухи, с големи отвори, и са свързани, като така образуват едновременно облегалката на дивана и малък тунел, преминаващ през цялата дължина на дивана. Котката ви ще обожава да се провира през този “тунел” и да се крие в него, когато има нужда от уединение.

Висящо на стената котешко легло – особено е подходящо ако отглеждате едновременно куче и котка в едно жилище. В такъв случай котката ви ще се чувства по-безопасно ако леглото и виси закачено на стената, на около един метър или метър и половина височина от пода, в зависимост от размера на кучето. Ако е разположено твърде високо, ще трябва да разположите висящото котешко легло близо до друга мебел, от която котката да може да скача и да се качва в леглото си.

Хамак за котки под холната масичка – ако имате холна масичка със стъклен плот, подходящо е да разположите под плота плетен хамак за вашата котка – така тя ще може да си почива под вашето непрекъснато наблюдение.

Нощно шкафче, което е превърнато в къщичка за куче – може да поръчате изработка на нощно шкафче, което е кухо и с отвор от едната страна, като така може да го превърнете в жилище за вашия домашен любимец.

Кухненска гарнитура с хранилки за домашни любимци – обикновените кухненски шкафчета могат да се поръчат с допълнителна издадена платформа в единия край, където да се разположат една или няколко купички за хранене на домашни любимци.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!