≡ Menu

Металният покрив-добра алтернатива за вашия дом

Покривът е основен фактор при проектирането, строежа и поддръжката на една сграда. Изборът му е процес при който е наложително да вземат в предвид цената, издръжливостта, периода на ползване и начина по който ще рефлектира на облика на сградата. Металните покриви все по-често успяват да привлекат вниманието върху себе си, заради предимствата, които притежават характерни до голяма степен единствено за тях.

При избора на метален покрив има няколко основни варианта, които трябва да се разгледат. Най-използваните материали биват мед, алуминий и поцинкована стомана. Самите покриви се състоят от метални керемиди, метални пластини или големи метални пластове. Те могат да придобиват размер, цвят и форма според желанията на клиента.

Металните покриви са и по-леки от останалите възможни варианти. Това ги прави по-лесни и удобни за поставяне, както и намаля цялостно тежестта, която сградата трябва поеме и по този начин спестява пари на строителя. Възможно е също така поставянето на метален покрив върху стара покривна настилка, което отново спестява средства нужни за премахването му, а и времето необходимо за това.

Металните покриви рефлектират до 90% от слънчевите лъчи, и могат да поддържат температурата в сградата хладна. През топлите сезони са способни да намалят енергия използвана за охлаждане с до 40%. Понякога е възможно при дъжд да се чуе звук наподобяващ хлопане, но той може лесно да бъде избегнат като се постави при инсталацията, специален шумоизолиращ материал под метални керемиди или листове в зависимост от модела на покривната конструкция.

Металният покрив е изработен от материали, които съвременното строителство използва. Тяхната висока технологичност, устойчивост и ефективност укрепват затвърденото вече мнение, че те са бъдещето на покривното строителство. Възможността за направата на такъв покрив, не бива да бъде игнорирана, тъй като тя носи със себе си дивиденти, които не се намират при използването на други материали.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!