≡ Menu

Ламиниран паркет

Всички знаем, че естественият дървен паркет е един прекрасен избор за всяко помещение във всеки дом. Създава чувство за уют и безспорна елегантност в каквато и да е обстановка. Именно заради тези си качества естественият дървен паркет напоследък все повече повишава цената си, започва да става все по-ценен и по-ценен.

ламинираният паркет

ламинираният паркет

Ето защо, като един алтернативен заместител, наскоро се появи ламинираният паркет. Той започва да се използва много и набира все по-голяма популярност, най-вече заради това, че е ефектен и много по-евтин от дървения паркет.

Ламинираният паркет създава много по-модерна и небрежна обстановка в едно помещение, а сред безспорните му плюсове е и лесната поддръжка – там няма нужда от специални препарати. Не се налага циклене, нито пък пренареждане, не може да се подуе от влагата, разлятата вода или пък да се надраска непоправимо.

Всички тези качества на ламинирания паркет го правят много предпочитан избор за повечето хора – стои ефектно в помещението и се поддържа изключително лесно. Разбира се, не е за подценяване и фактът, че дори качествения ламинираният паркет е много по-евтин от дървения, тъй като се прави от различен материал, който не е толкова скъп, колкото естественото дърво.

Обикновено ламинираният паркет се състои от отделни плочи с различна дебелина. Това зависи най-вече от материала, от който се прави и от помещението, за което е предназначен – трябва да изберем подходящия вид за нашия дом.

Друго безспорно предимство удобство на ламинирания паркет е именно това, че той се предлага в най-различни разцветки. Дървеният паркет е доста еднообразен в това отношение и повечето от нас знаят точно как изглежда цветът му. При ламинирания паркет обаче можем да открием почти всички цветови гами – от най-светлите до най-тъмните в зависимост от собствените ни предпочитания.

Ламинираният паркет е покрит с най-горен слой специално предпазващо покритие, което осигурява защита от слънчевите лъчи, както и от тези, излъчвани от осветлението в помещението. Също така го предпазва от евентуално напукване вследствие на високи или съответно ниски температури. Това го прави наистина много удобен избор за подова настилка, тъй като единственото, което трябва да правим като поддръжка, е да го почистваме. Почистването му също става по изключително лесен и безпроблемен начин – тук няма никакви сложни и специални препарати като при естествения паркет от истинско дърво. Повечето съвременни жилища са обзаведени именно с ламиниран паркет, тъй като той се счита за доста модерен в последните години от навлизането си на пазара.

Цените на ламинирания паркет варират доста в зависимост от материала, който сме избрали, дебелината, а също и фирмата, на която се доверяваме.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!