≡ Menu

Ламиниран паркет и подово отопление

Подовото отопление е чудесен избор за всяко едно домакинство. Внася комфорт и уют. Ето защо преди да се заемете да поставите подово отопление под вашия ламинат е нужно да се запознаете с изискванията, които производителите на подовата настилка имат. В тази статия ще ви споделя няколко съвета, които ще ви помогнат да гарантирате безпроблемна експлоатация на ламината с подово отопление.

Първото най-важно нещо е подовото отопление да е на водна основа с тръби, които са вградени в замазката. Недопустимо е да се използва електрическо подово отопление в комбинация с ламиниран паркет, тъй като то развива висока температура и има опасност да се получат фуги от свиването на дъските.

Температурата на повърхността на замазката не трябва да надвишава 28 ̊. Което от своя страна означава че температурата на водата не трябва да превишава 40 ̊. Не трябва да се допуска да има големи температурни разлики на водата в рамките на едно денонощие. Най-добрия съвет е да се консултирате с производителите на подовото отопление и да се съобразите с изискванията им.

Добра практика е да се инсталира система за подово отопления с дистанционно управление за регулиране на температурата. Добре е да се тества подовото отопление, преди да се монтира ламинирания паркет върху него и да се отстранят евентуални неизправност.

Ето и как се извършва проверката на подовото отопление. В рамките на 3-4 дни температурата на да се повишава постепенно до достигане на максималната температура, оставя се да работи за около седмица, след което постепенно се понижава температурата. Оставете изключено подовото отопление и проверете замазката за пукнатини. Изключително важно е да няма пукнатини, тъй като от там замазката би пропуснала много по-висока температура, която може да увреди ламината.

Ламинираните паркети имат висока плътност (900 кг/м3), което ги прави подходящи за подово отопление. При монтаж на ламинат върху водно подово отопление е добре да се съобразите и с подложката, която ще ползвате. По-плътни подложки са най-подходящи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!