≡ Menu

Кога да използвате вентилатори за баня?

Вентилаторите за баня имат за цел да изведат навън влагата и парата, които се създават от топлата вода. Те помагат да се изнесе остатъчната влага и да бъде отведена в атмосферата. Вие можете да разрешите тези проблеми чрез инсталирането на вентилатори в банята. Това ще ви помогне да се предпазите от неприятното търкане на банята. Вие можете да изберете безшумни вентилатори, които няма да оставят следи от влагата. Тук ще опишем на кратко защо и кога трябва да използвате вентилаторите в банята си.

Вентилатори за баня

Вентилатори за баня

След душ

Винаги трябва да включвате вентилаторите, след като сте взели душ. Горещата вода от душа създава пара, която кондензира заради по-хладните повърхности. Повечето от нас не си правят труда да подсушават банята след къпане. Това може да не ви се налага, ако имате вентилатори, които всмукват влагата. Ако не го правите, банята ви може да се напълни с плесен и влага. Това никак не е приятно и здравословно. Освен това може да се отстрани само след ремонт. В случай, че не го направите, може да сте изложени на опасност да развиете астма или някаква алергия.

Вие можете да изберете вентилатори, които са с таймер или прекъсвач. Редица изследвания показват, че, за да се предотврати появата на нежелателните спори, трябва да оставяте вентилаторите включени 20 минути, след като сте излезли от банята.

В случай, че банята ви е много голяма, можете да инсталирате един по-мощен вентилатор. Повечето специалисти, обаче, препоръчват да инсталирате два вентилатора над две различни секции в банята. Можете да поставите единия над душ кабината, а другия над ваната. По този начин можете да разчитате, че парата ще се отвежда в атмосферата много по-бързо.

Вентилатор за баня

Вентилатор за баня

Чистене на банята

Препоръчително е да включвате вентилаторите си, докато чистите банята. Препаратите често имат тежка и задушлива миризма. Това е и причината, поради която не бива да ги използвате в затворени помещения. Вентилаторите на банята ви могат да ви спасят от излагането на токсични препарати. Ако сте бременна или имате малки деца, намиращи се в дома, да се избегне използването на тези продукти като цяло.

В случай, че притежавате вентилатори от скоро, вие сигурно сте забелязали, че чистите банята си много по-бързо. Причината за това е, че не ви се налага да отстранявате плесента и мухъла от фугите на плочките си. Вместо да използвате освежители за въздух в банята, просто включете вентилаторите в продължение на няколко минути и неприятните миризми ще изчезнат.

Ползите от вентилаторите

Навярно сте чували поговорката, че пари за здраве и за храна не се пестят. Мислете за вентилаторите в банята си като за инвестиция в здравето на семейството и децата ви. Вентилаторите са на много достъпни цени. Често няма да ви се налага да викате професионалист, за да инсталирате вентилаторите. Освен това можете да избирате дали те да се поставени на стената или на тавана на вашата баня. Важното е парата да бъде отвеждана в атмосферата, а не в някое таванско помещение, например. Можете дори да избирате дали вентилаторите ви да са с квадратна форма или да бъдат кръгли. Цветовете на вентилаторите също могат да бъдат подбрани така, че да отиват на стила на вашата баня.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!