≡ Menu

Картините в многообразния свят на вещите!

Ако приемем, че интериорът е спектакъл, картините са сред главните актьори, отличаващи се в многообразния свят на вещите.

Макар съвременният свят да предлага богато разнообразие от всякакви украшения, именно картините са сред най-предпочитаните, макар затворени в своите рамки и вглъбени в собствената си екзистенция.

Картините са много по-различни от обикновената стенна украса, защото грабват всеки поглед, напомняйки за себе си.

Но подборът им е твърде важен а всеки дом, както и местоположението им, обкръжението и поддръжката им!

Вероятно сте попадали на различни по стил картини, тъй като художествените техники при рисуването са най-разнообразни. Смесването на несъвместими стилове бих могъл да определя като творческа несполука! За да избегнете тази сериозна грешка, посъветвайте се с нашите консултанти в мебелен магазин „Вилаз“, които биха могли да ви дадат професионалното си мнение както за избора на декоративни елементи за дома, така и за подбора на мека мебел.

Какъв тип картини са най-подходящи за вашия дом?

Вероятно сте си задавали този въпрос, но отговорът му можете да дадете само вие. Запитвали ли сте се за ефекта, който желаете да постигнете – ако той е освежаване, подберете картини с по-светли цветове. Акварелните цветове например придават жизнерадостно настроение и са подходящи за интериори, изпъкващи със своята простота и непосредственост.

Класическите маслени картини са далеч по-внушителни, официални, поддръжката им е по-трудоемка, но за сметка на това съчетаването им с по-сложни и внушителни мебели е далеч по-успешно.

Мода в подбора на картини

Както в облеклото, така и в изобразителното изкуство изгряват и залязват разнообразни тенденции и течения. Но ако трябва да дам аналог с модата, бих казал, че едва ли ще срещнете човек, който разбира от дизайн и би съчетал едновременно две дрехи от различни епохи – те прости не си пасват! Въпросът с картините стои по същия начин. Затова, още в самото начало, когато се нанесете в дома си, подходете с внимание и направете план за обзавеждане, но не за да сте в крак с модата, а да направите онова съчетание, което задоволява вашите вътрешни потребности! Така ще постигнете хармония дори по фън шуй!

Научете повече за предлаганите от нас продукти, включително и мебели в София.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!