≡ Menu

Какво не знаем за ПВЦ дограмата

Човек се учи от грешките, опита си и тези на останалите. В случаи, че за първи път ви предстои смяна на дограма на входове, подмяна на дограма и нямате особени наблюдения, но от обща култура знаете това и онова, спрели сте се на ПВЦ дограми и остава да проучите подробностите, то предлагаме ви няколко изпитани тактики:

Конструиране и производство на ПВЦ прозорци – в началото на нека обърнем внимание на това независимо дали от съвременна технология, конструиране и производство на ПВЦ прозорци, не бива да очаквате само положителни качества. Както всяко нещо, така и ПВЦ дограмата си има своите предимства и недостатъци, не е вечна, както няма нищо друго такова и в избора и трябва да се опрем до специалисти и компетентно мнение по многото въпроси.

Изборът на ПВЦ дограма се провокира от качеството и за топлоизолация. През прозореца се губи голяма част от топлина в помещенията. Отчитайки климата в страната и неговите особености, то препоръчително е да използвате стъклопакети с по-модерните К-стъкло. Те спомагат 35-45% от свойствата за топлоизолация на прозореца. С помощта на ниско емисионното стъкло задържане и запазване нивата на топлината в помещението и пестенето на енергия чрез слънчеви лъчи, спомага за осезаемо увеличаване на температурата, както по повърхността на външното стъкло, така и в стаята.

Срок на експлоатация – дългосрочно ПВЦ дограмата и нещата са свързани с допълнителна информация за нейните свойства и правилна експлоатация са от решаващо значение.

При неправилна поддръжка и експлоатация може да се стигне до увреждане или на профила или на други неща в помещенията. Така например кондензат се получава в резултат на херметическо затваряне и изолиране на въздуха, а това налага редовна хигиена, проветряване и подсушаване на влагата, в случаи на появата й.

Поддръжка на дограмата – когато е почистена и смазана дограмата тя е по-надеждна и се предотвратяват рисковете от допълнителни увреждания. За периодичното почистване е добре да се използват специални препарати за ПВЦ дограма, мека кърпа и вода. За да се намалят замърсявания и занапред е добре да се използват препарати с антистатични способства, те ще премахват електростатичното натоварване. Водната основа на повечето препарати спомага за предпазване на повърхности, уплътнения и механизми. За последните се налага и смазване на панти на определено време, с цел избягване на неприятно скърцане и трудно движение.

Експлоатация на дограма – от изключително значение е и начина на експлоатация на ПВЦ дограмата. Дори само едно неправилно поставяне на дръжката в неудобна и неправилна позиция може да доведе до увреждане на механизма или уплътнението, а това да наложи подмяната им.

Как да почистваме – препарати със силни действия или от „бабини рецепти“ като оцет, бензин, разредител, лакочистител, с абразиви и др. са абсолютно забранени. Те нарушават покритието на ПВЦ повърхността на профилите, което в бъдеще води до още по-големи замърсявания и захабяване. За силните замърсявания се използват специални препарати.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!