≡ Menu

Как да почистим петната по дивана?

Сигурна съм, че на много хора се е случвало да изцапат дивана си с храна или напитка, след което пада едно търкане с всевъзможни препарати за почистване на дамаски. Как да почистим петно по дамаската на дивана?

Ако не обичате в къщата Ви да влизат непознати за вас хора или просто искате да спестите авоари от услугите на фирма за пране на дивани, то следвайте насоките по-долу и може да си решите проблема с изцапаните дивани много лесно.

Да започнем с това, че когато се образува петно по дамаската първото нещо което трябва да се направи е човек да не се панира. В противен случай е възможно в бързината да се вземат не добре обмислени решения и любимият ви диван да бъде съсипан безвъзвратно!

Ето няколко съвета как да почистите петната по дивана:

  1. Петна от храни – всички петна са досадни и трудни за чистене, остатъците от храна по дамаската съберете хубаво с хартия, след което посипете мястото със сол. Изчакайте солта да абсорбира мазнините, вземете съвсем малко количество чиста вода с малко сапун и натъркайте изцапаното място без да се разпростирате излишно. Извадете прахосмукачката и издърпайте солта. Повторете операцията няколко пъти докато петното от дивана бъде почистено.
  2. Петна от напитки – в този случай първото нещо което е необходимо да се направи е попиването на течността с хартия или стара хавлия в момента на разсипването. Натискайте с кърпите и попивайте максимално много, отново опираме до прахосмукачката и разтвор за почистване. Направете купичка с топла вода и препарат за почистване на дамаски, следвайте дозировката от етикета и никога не сипвайте концентриран препарат директно върху изцапаната дамаска! Нанесете от сместа с гъба като гледате да не мокрите много, издърпайте с прахосмукачка, повторете процедурата няколко пъти докато петното изчезне.

Забележка: Съвета за почистване на мокро петно по дивана с прахосмукачка е защото не се предполага в което и да е домакинство да има водосмукачка! Ако изсмучете 20-30мл. вода със сапун на прахосмукачката няма да и стане нищо, въпреки това бъдете внимателни.

Въпреки, че има начин и не професионалист да се справи с петната по меката мебел, помислете дали пък не е по-удачно да извикате специализирана фирма за почистване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!