≡ Menu

Как да изберем интериорни врати

Когато ви предстои ремонт на жилището, независимо дали цялостен или просто освежаващ, то често се налага да подмените и вашите интериорни врати. Има, обаче няколко особености, с които трябва да се съобразите преди да вземете вашето окончателно решение за покупка.

На първо място интериорните врати трябва да са в синхрон с цялостната концепция на обзавеждане на вашият дом. Когато дизайнът, който сте предпочели е по-модерен, то подходящите врати за вас също трябва да отговарят на модерните стилове. Те могат да бъдат стъклени, или комбинация от дърво и стъкло, но да не са наситени с множество орнаменти. Ако пък сте привърженици на по-тежките и стилни масивни мебели, то и вашите интериорни врати трябва да са в синхрон с това решение. Те могат да бъдат допълнително украсени с най-различни декоративни елементи, или просто да са гладки и изчистени, за да не натоварват още повече и без това тежкият стил.

Друг важен момент при изборът на врати е материалът, от който са изработени. Вариантите са много, но това което е от значение, освен външният вид разбира се, е така нареченият пълнеж на самата врата. От него зависи до колко добри изолационни качества има вратата по отношение на шумът, идващ от вън или другите помещения. Когато избирате цвят за вашите интериорни врати, то ще трябва предварително да сте начертали в представите си дали искате те да бъдат акцент в помещенията и съответно със значително по-тъмен или по-светъл цвят от този на стените или предпочитате да са под формата на плавен преход с много близки цветови гами.

Необходимо е да предвидите и дали по-подходяща ще е права или обла каса на вратата. Ако имате семейство с малки деца, то за да ги предпазите от нараняване и непредвидени инциденти, по-добрият вариант е облата каса.

Преди да започнете да търсите интериорни врати, трябва да бъдете подготвени и с още една полезна информация. Добре е предварително да знаете размерите на светлите отвори, в които ще поставите вратите. Така още на момента при запитване консултантите ще могат да ви отговорят в съответния магазин за врати, дали имат такива които ще пасват на вашият дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!