≡ Menu

Как да изберем декоративни възглавници за дома

В тази статия ще ви разкрием няколко съвета за избора на декоративни възглавнички за вашия дом. Една великолепна възглавница може да направи стаята да изглежда завършена, а един лош избор определено може да влоши интериора на стаята ви и да влоши настроението ви. Надяваме се тези малки шест съвета да ви помогнат при избора на възглавнички…

Не се страхувайте да смесите стиловете

Обичаме да комбинираме декоративни възглавници с различни десени в една стая. Ако сте смели в решенията си, изберете една или две в по-меки тонове или с нежен десен и ги комбинирайте с други в по-смели цветове или с интересни десени.

Декоративна възглавничка

Изберете принтове, които включват неутрални цветове

Една от причините този вид декоративни възглавнички да са толкова популярни е тяхното разнообразие и способността им да пасват на различни стилове интериори. Изберете ги с интересен принт, но в неутрални цветове. Това ще ви доближи максимално до природата.

Изберете възглавнички с различни текстури

Ако имате кожен диван добавете му декоративни възглавнички от кадифе. Ако дивана е от мохер изберете памучни. Детайли като бродерии, ресни и други орнаменти също могат да осигурят интересно взаимодействие между текстурите.

Декоративна възглавничка

Обърнете внимание на качеството

Няма нищо по-разочароващо от деформирана възглавница, особено ако плата на калъфката ѝ е привличащ вниманието. Възглавниците от пух ще започнат да “губят” перата си с течение на времето, дори и най-качествените. Ако попаднете на качествени възглавнички, просто сменяйте калъфките им, според предпочитанията си, така няма да трябва да търсите отново качествени декоративни възглавнички.

Поставете си лимит

Има такова нещо като твърде много възглавници. На голям диван можете да сложите 3-4 декоративни възглавнички, а на малък най-много 1-2. Ако трябва да размествате възглавниците всеки път, когато сядате на дивана, то значи, че те са твърде много.

Декоративна възглавничка0Бюджета

Пазаруването на възглавници е като пазаруването на бижута – красивите и качествени са скъпи. Има голямо разнообразие за всеки. Определете си максимален бюджет и открийте възможно най-доброто, което можете да си позволите.

А вие как избирате декоративните възглавнички за дома си? Имате ли ваши собствени правила?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!