≡ Menu

Историческо обзавеждане

В древен Рим и древна Гърция се ражда вид изкуство, което е малко известно за масата хора в днешни времена. Това изкуство се нарича интериорен дизайн, а специалисти в тази област можете да намерите в сайта ни. Интериорният дизайн или вътрешен дизайн е начин за подредбата на мебелите в дома ви, така, че той да е максимално функционален, удобен и хармоничен. По този начин вие ще знаете, че където и да отидете вкъщи ще ви чака истински рай и оазис на комфорта.

Интериорният дизайн е старо изкуство, почти колкото са стари и поезията и живописта. Като всяко изкуство то се е променяло според различните етапи в човешката история. Всеки народ и епоха са оставили отпечатък върху интериорния дизайн. Вътрешният дизайн по време на Римската империя се характеризира с луксозни мебели за времето си. Мебели изработени от скъпо дърво, сребро и бронз. Още тогава, макар и рядко, е можело да се забележат и мебели изработени от чисто злато, като те са били присъщи за императорите. Мебелите и цялостната подредба на една стая, както преди, така и сега символизира статута в обществото на съответния човек. По тази причина в древен Рим мебелите са били скъпи, а мраморни плочи са служели за облицовка на подове и тавани.

По време на тъмните векове в Европа интериорния дизайн става сив и мрачен. Това се дължи на факта, че в Европа се водят редица войни, като това се отразява и на финансовия статут на много хора. По тази причина мебелите в домовете на хиляди са прости, направени от евтини материали, като дърво и метал. Липсват украшения, а дори големите арки и прозорци, наследство от римляните и гърците изчезват. Това продължава до времето на Ренесанса, период, в който Европа сякаш се преражда и въпреки изостаналото мислене на много аристократи относно личната хигиена, то интериорния дизайн и в частност скъпите мебели, от които лъха богатство и заможност са на дневен ред. Огромните прозорци отново стават модерни, като по този начин в домовете се допуска повече естествена светлина.

Изкуството за подредба на домовете се пренася бързо и зад океана, а днес по цял свят има специалисти по интериорен дизайн, които могат да ви спестят много усилия при обзавеждането на дома, а крайният резултат е гарантиран.

{ 1 comment… add one }
  • Петра Георгиева 21.04.2016, 13:44

    Интересна статия. Лично аз не знаех, че интериорният дизайн се практикува от толкова време.

Leave a Comment

error: Content is protected !!