≡ Menu

Имаме ли нужда от интериорен дизайнер, когато променяме жилището си?

Когато е дошъл момента за цялостен ремонт на жилището и смяна на мебелировката в главната роля влиза интериорния дизайнер. Много хора решават да си спестят допълнителния разход по интериорния дизайнер като смятат, че могат да се справят и сами. Това е така, ако смятате да направите пребоядисване на стените или смяна на тапетите, изхвърляне на някои стари мебели и закупуване на нови. Това всеки може да направи. Но ако искате да направите така, че домът ви да изглежда наистина като от списание тогава се обърнете към специалист. Интериорният дизайнер ще ви помогне в избора от най-малкия детайл до вида на интериорните врати. А цената, която ще заплатите няма да е толкова много и определено няма да оскъпи крайната цена на преобразуване на дома ви.

интериорниврати

интериорниврати

Какво трябва да знаем преди да започнем промяната?

На първо място бъдете наясно какво точно искате, какъв стил искате да ви е дома. Има достатъчно снимки и информация в интернет, така че да бъдете подготвени поне за стила, в който искате да бъде вашето жилище. Повечето хора се съсредоточават върху мебелите и стените, но интериорния дизайн не свършва само с това. Трябва да решите и осветлението, тавана, пода, уредите в кухнята вградени или не, телевизора както и какви да бъдат вратите за интериора и входната врата така, че да бъдат в хармония със самите стаи, към които водят, а и една с друга и коридора.

На второ място определете бюджета възможно най-бързо! Това е много важна стъпка, защото някои семейства определят един бюджет, с който си мислят, че могат да покрият всяка прищявка, а в същност се оказва, че трябва да се лишат от доста неща от първоначалното им желание. Ако решите да се доверите на интериорен дизайнер имайте предвид, че трябва да го информирате с какъв бюджет разполагате и дали той включва неговата комисионна, за да не стават недоразумения. Дори бюджета ви да е малък не се притеснявайте един професионален дизайнер ще знае как да го използва максимално добре. А и трябва да знаете, че интериорните дизайнери имат контакти с мебелни фирми, строителни фирми и фирми за осветление и т.н., при което могат да ви осигурят по-ниски цени и с тази отстъпка да покриете разходите си по самият дизайнер. Това е още една причина да изберете дизайнер!

интериорни врати цени

интериорни врати цени

Но кой дизайнер да избера и колко свобода да му дам?

Има много хора, които се смятат за интериорни дизайнери просто,защото са започнали да проектират собственото си жилище като хоби. Но имайте предвид, че професионалистите са наясно както с архитектурните промени по вашия апартамент, със строителните техники така и с какъв текстил да изберат за вашите пердета и диван. Те знаят тънкости, които човек, чийто хоби е обзавеждането нямам как да знае. Истинският професионален дизайнер трябва да следи пълния процес и да се занимава с майсторите и техническите подробности от най-малките до ключалките и пантите на всичките врати в дома ви. Но колко свобода му дадете? Ако видите, че дизайнера ви разбира от половин дума спокойно можете да му дадете свободата. Ако се притеснявате все пак го помолете да ви уведомява за всяко свое решение преди да го предприеме, така и дизайнера ще е спокоен, че ще бъдете удовлетворени и вие ще сте спокойни, че крайният резултат ще бъде перфектен!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!