≡ Menu

Дограми от дърво

Когато настъпи момента за смяна на старата ви дограма с нова такава, вие определено трябва да бъдете наясно с няколко неща относно качествената дограма. Хубаво би било да си изберете такава фирма, която да извършва всички дейности, които са свързани с монтирането на дограмата. Ако никога не сте се интересували относно вида дограма, качество, цени и така нататък, вие покойно можете да се консултирате съответно с персонала, които ще ви осигурят компетентна помощ при избора на вид дограма за вашето жилище, месторабота и така нататък.

На какво трябва да се обърне внимание при закупуване на дограма?

Това е един от най-често задаваните въпроси от клиентите. С цел улесняване не клиентите, има няколко съвета, които би трябвало да следват, за да имат поне малка представа по отношение на самата дограма, качество, цена, характеристика, надеждност и така нататък.

На първо място е важно да не бързате при избора на дограма, необходимо е да обърнете внимание на коефициента на топлопроводимост на самата дограма, била тя ПВЦ, дървена или алуминиева. Всъщност, стойността на тази характеристика зависи пряко от стойността на топлопроводимостта на другите съпътстващи я елементи, като стъклопакет-Ug, както и топлопроводимост на профила- Uf.

Следващата важна характеристика, която също не би трябвало да пренебрегвате, е по отношение на обкова, армировката, както и по отношение на не рециклираните профили.

Необходимо е профилът ви да се комбинира с качествен обков, тъй като е от съществено значение за надеждността, сигурността и въобще пълноценното функциониране на вашата дограма.

Какво трябва да знаем за не рециклираните профили?

Всъщност, при не рециклираните профили коефициентът на топлопроводимост на Uf профила е доста по-нисък от този при рециклираните. Това е важно условие за допринасяне на добри топлоизолационни характеристики на вашата дограма.

Какво трябва да знаем за армировката?

Армировката е също важен съпътстващ елемент от целия процес. За по-здрава и устойчива метална армировка, трябва да изберете такава, която е с дебелина минимум 1,5 мм.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!