≡ Menu

8 съвета за почистване на апартаменти бързо

Готови ли сте да придадете на вашия дом нов облик. Фокусирайки се върху мебели, уреди, и килими. Разберете повече за изхвърляне на мебели.

След като сте покрили някои основни задачи, ще имате във вашия дом пролетно-почистване и приветстваща визия.

Започнете с изтривалката – и най-трудното почистване може да започне с метла. На първа линия срещу мръсотия и при максимална ефективност ще имате приятно изглеждащ вход.

Чисти килими и тапицерии

Тъканите, абсорбират всякаква мръсотия, затова струва да им отделите време. Зимата, тези части се нуждаят от по-дълбоко почистване, за да ги подготвите старателно за още една година на износване и евентуално нови посрещания на гости. Преместването на мебели, често изкарва много скрити и замърсени подове на показ. За да предпазите по-здравословната среда за живот, минете ги с моп и препарати. Когато се налага местене на тежки предмети не забравяйте да поставите нещо върху краката на мебелите. Отворете прозорците, за да се ускори процеса на сушене.

Довършете пода

За да се защитят подовете във вашата кухня още една година на износване, почистете с восък или прилагайте мерки и теглилки в посоки. Най-простият метод: Използвайте по-чиста комбинация восък етаж. Така не само се почиства пода, но и започва да блести. Ако имате дървени подове, преместете мебели и килими настрана, след това нанесете течност или паста и добавете нов восъчен препарат.

Измиване на стени, шкафове, цокли и дограма

Използвайте гъба и детергент за съдове  с тях направете основно измиване на повърхността. Използвайте две кофи: едната за миене на съдове в разтвор, а другата за изстискване на гъбата. Подсушете стените и дървената дограма с чиста кърпа.

Използвайте интелигентна прахосмукачка

Старите мебели изхвърлете навън. Когато пространствата са вече освободени, миете с прахосмукачката всяко ъгълче и пролука. Когато всичко е чисто, върнете мебелите обратно на местата им.

Почистете тавана 

Премахване на прах и мръсотия от вентилатори и климатици, вентилационни отвори става с помощта на кърпа и вакуум с прикачен мек накрайник.

Почистете осветителните тела

Няколко минути ще са достатъчни, за да изтриете всички осветителни лампи със стълба. Ако в дома ви има капандури или високи тавани, обмислете инвестицията за стълба с разширен обхват от прах и мръсотия.

Проверете бобините на уреди

Трябва да се почисти и хладилник, но не само отвътре, а и от вън. На местата където се намира кондензаторът намотка, обикновено се премахват всичкият прах и власинки. Застоялият прах може да доведе до прегряване на уредите. За да премахнете праха от бобини, прикрепете към трудната за достигане задната страна на хладилника, внимателно издърпайте хладилника няколко сантиметра (по-новите модели се търкалят върху колела) и старателно почистете с прахосмукачка. Завършете това с метла или прахосмукачка, докато площта е още разкрита.

Направете разбор на нещата от миналата година

От изминалата година може да са останали много неща за изхвърляне. Направете организирано извозване на отпадъци с фирма.

В края на цялата дейност по почистване и спазвайки по-горните 8 съвета за почистване на апартаменти, сами ще се уверите, колко по-бързо сте създали уюта на дома.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!