≡ Menu

5 ключови фактора гарантиращи успех при покупка и монтаж на интериорни врати

Съвременният пазар ни изкушава постоянно, предлагайки ни голямо изобилие от врати, вписващи се безупречно във всеки дом и задоволяващи и най-нестандартни потребителски предпочитания. С оглед на сезонността на ремонтните дейности, ще бъдете атакувани от всякакви изгодни предложения.  Но преди да се съгласите на  изкушаващи оферти, убедете се, че сте се замислили върху 5-те ключови фактора преди закупуването на врата.

  1. Размери на строителните отвори

Задължително трябва да знаете това – показателите ще ви насочат каква ще е новата ви  интериорна врата. Също така, важно е тези размери да бъдат взети след завършване на всякакви ремонтни дейности. Обърнете внимание на тази информация, защото от нея зависи дали ще закупите врата в стандартни размери или ще бъде по индивидуална поръчка, което може да оскъпи допълнително интериорната врата. Има фирми, които осигуряват предварителен оглед за размери, както и последващ монтаж. Това ще ви улесни и ще имате като жокер експертна оценка.

А може и сами да извършите монтаж на интериорна врата благодарение на достатъчното добри видеа в интернет.

  1. Определете посоката на отваряне

Помислете накъде ще се отваря вратата, защото без съмнение консултантите ще ви попитат. Може да запазите така необходимото пространство, от което ще имате нужда на по-къснен етап, а може и да отваряте вратите си навън и навътре, зависи кога как ви е по-удобно.

  1. Цена

Цените на интериорните врати варират в широк ценови диапазон, като това има пряка връзка с качеството на предлаганата стока. Вратите се купуват сравнително рядко и е добре да заложите на високото качество и съответно – по-високата цена, което ще ви осигури сигурност и комфорт.

  1. Дизайн

Помислете в кои цветове вратите ще стоят най-удачно на интериора ви. Вземете решение дали искате да прелеете цветовете в дома си или да контрастирате. Помислете какви модели врати търсите – със стъкло, с красива фрезовка или пък плътен и изчистен модел.

  1. Технически характеристики

Съществена роля играят материалите, от които е изработена вратата. Те трябва да не се поддават на влиянието на температурните амплитуди и влажността в различните помещения, както и да подсигуряват добра защита и изолация. Например, ако вратата ще бъде монтирана на баня, най-удачно е да изберете алуминиева врата.

Правилният избор на интериорните врати е гарантиран, ако се съобразите с тези фактори.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!