≡ Menu

10 неща, на които да обърнем внимание в изучаване на чужд език

Ученето на чужди езици не е така трудно, както много смятат. Нека ви предложим някои неща, които да помогнат и да са опорна точка в старата на изучаване на нов език:

Позволете на студентите да успеят – всяко дете ще учи със собствени темпове. Бъдете чувствителни към този факт и давайте възможност за студентите да успеят. От вас се иска да сте търпеливи и положително настроени. Ако едно дете чувства, че успяват в нещо, най-вероятно, ще искат по-доброто и занапред.

Подходящо съдържание – преподаването на лексика или глаголни спрежения е трудно, скучно и просто не по физическите възможности на всеки. Наблегнете на съдържанието за всекидневния живот, както и приложимо към рутинните такова.

Индивидуалност – в зависимост от това дали студентът е някоя известна личност, възраст и пол, интереси, всичко може да окаже влияние по време на научаването. С това се набляга и на мотивацията.

Мотивиране – различни творчески идеи, карат учениците да се включват в дейности, които предлагат и които ги мотивира да участват.

Помощ – студенти, които са превъзхождащи и предизвикателни могат да бъдат допълнително стимулирани, като им се дават различни възнаградени. Така от тях ще се учат и останалите, а те ще се стремят към по-високи цели в изучаването на езика.

Интересен ден – като награда за тяхната усилена работа и участие, може да изберете подходящ филм, на чуждия език.

Кутия с въпроси – такава може да насърчават децата да ми задава въпроси на чуждия език, за други страни, култура и т.н. Подобно нещо може да е повод за дискусии.

Съществуват и някои основни моменти, които влияят над скоростта в научаване на чужд език.

Според специалистите не само личните заложби, но и много други фактори оказват влияние над скоростта, с която всеки приема новостите от обучения по чужд език. Ето, това, което често остава зад кулисите:

Изследване на семейната история – може да откриете, далечен роднина, който има някаква връзка с езика, който се стремите научите. Това може да предизвика интерес и да искате да се проследите своите корени. В този процес, чуждата култура, също може да окаже важна роля. Ако сте религиозен, може да е добра идея да изпробвате услугата в избрания от вас език, веднъж месечно.

Разбира се, празниците или почивните лагери са много полезни, когато става дума за постигане на обществена активност, особено при децата. Не е задължително да пътувате много далеч, или на почивка в Европа, предлагат се по-ниски цени, ако се резервира в последната минута. Вие също може да решите да резервирате почивка около дейности, като семейство. Защо това да не са Алпите или Пиренеите, където ще имате възможност да упражнявате френски и испански език. Защо да не организирате кратка обиколка из Италия, за да се насладите на местните деликатеси.

Независимо от бюджета, има безброй дейности, които се предлагат за децата и/или възрастни. Такива много вдъхновяват в изучаване на чужди езици. Потърсете езиков обмен между вашето дете и чужденец. Сами се убедете в ползите от това.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!