Решаване на проблеми със стрес-инконтиненция и атопичен дерматит

Posted on

Стрес-инконтиненция – какво е това явление и кого засяга? Това заболяване така да се каже със сложно име представлява неволно изпускане на урина. То засяга предимно жени на средна възраст, раждали по естествен път и жени имащи изявена физиологична слабост, с оглед напредването на възрастта им. Този неприятен проблем е често срещано явление и засяга редица дами, като им причинява изключително голям дискомфорт. В съвремието ни лечението на състоянието е възможно и с иновативни лазерни апарати, а не инвазивна хирургична намеса. На фона на неволното изпускане на урина, което засяга единствено жените, атопичен дерматит е състояние, което засяга предимно децата и възрастните в по-малка степен. В ранната си възраст детския организъм често проявява наченки на астма или алергичен ринит. Главно симптома, който съпровожда тези състояния е атопичния дерматит. Той е много неприятен, дискомфортен и се придружава от сърбеж на зачервената суха кожа.

Състоянието стрес-инконтиненция и възможностите за лечението му

Както вече споменахме неволното изпускане на урина засяга само жените на средна или по напреднала възраст. За него главен фактор за развитие се оказва естественото раждане и неизбежното физиологично отслабване на тъканите от съединителен характер с времето. Можем да различим това състояние, чрез симптоми като неволно изпускане на малки количества урина, ако сме кихнали, направили сме минимално физическо усилие или пък сме се закашляли. За разлика от спешната инконтиненция, неволната не се изразява изцяло в невъзможността на жената да задържи урината си. Специалистите свързват появата на състоянието главно с вагиналната атрофия! При нея лигавицата на влагалището изтънява до степен, в която настъпват изменения и се появяват симптоми, като болка, сърбеж, изпускане на урина, дори пролапс.
Много жени избягват лечението на това си състояние, защото таблетките на хормонална основа не им понасят или се страхуват от хирургична намеса. Но днес тези методи за лечението на стрес-инконтиненция са остарели, защото лазерната терапия е безболезненото, ефективно и бързо решение на този проблем. По никакъв начин лазера не влияе на хормонално ниво, нито терапията е свързана с болка и кръвотечение. Всяка жена може да се подложи на този тип лечение, стига да няма странични проблеми. Лазера цели оздравяването на съединителната тъкан на вагиналната стена (стимулира производството на колаген и снабдяването с кръв), като я укрепва и стимулира. Така подпорната и функция отново е налице, а неприятното състояние е излекувано. Терапиите с лазер могат да бъдат повече от една, зависи от степента на увреждане. Като цяло процедурата е бърза, ефективна и трайна.

Атопичен дерматит прояви и лечение

Споменахме в началото на материала, че атопичния дерматит е състояние, което в по-голяма степен засяга децата, но и редица възрастни го имат. Стадиите на самото заболяване са разделени от специалистите на три: в периода до три години, от три години до десет и след десет годишна възраст. Самите стадии са свързани с проявите на самото състояние и неговото лечение. Статистката показва, че най-рано подобен род дерматит се проявява, когато детето е на около половин година. В ранната детска възраст състоянието е придружаващ симптом на бронхиална астма или алергичен ринит и до 70% от децата го израстват с времето. В него са намесени генетична обремененост, външни фактори на средата, както и имунна криза. Независимо на кой стадии се появи и развие състоянието, то включва появата на сухи, болезнени и зачервени участъци кожа. Те сърбят и с напредването на годините се разпростират не само в областта на лицето и главата, но и в сгъвките на крайниците и по меките части. Като цяло състоянието е много неприятно и значително влошава качеството на живот.

Как можем безболезнено да лекуваме едно такова упорито състояние? Определено лечението е продължително и поради това стероидите и лечението с тях е опасно, защото крие рискове за здравето. Освен това нежната бебешка и детска кожа изисква леко лечение. Най-подходящи за облекчаването на сърбежа, зачервяването и болката от парене са кремовете, които не съдържат стероиди. Дали лосион или крем ще изберете няма значение, важното е да е доказано качествен, като кремовете за лечение на атопичен дерматит – Atopiclair. Този крем задържа влагата в кожата, защото дерматита е състояние, което много я изсушава. В състава му няма парфюми, парабени, съставки от животински произход и стероиди, които биха предизвикали алергии. Просто естествена хиалуронова киселина, която спомага кожата да се регенерира и оздрави. Затова е подходящ и за невръстни деца.


С какво базалните импланти превъзхождат останалите?

Posted on

Базалната имплантология доби голяма известност в България, но това не учудва никого. В наши дни все повече пациенти разчитат на базални импланти, защото лечението с тях е далеч по-евтино, отколкото при конвенционалните варианти, а също така оздравителната процедура е бърза и напълно безболезнена. Разбира се, BOI имплантите имат и още много предимства.

Отваряйки дума за базалните импланти трябва да споменем, че те са едночастови, което допринася за намаляването на риска от връзката между две отделни части, каквото съществува при винтовите дентални импланти. Последните често биват отхвърляни от организма, а това налага десетки посещения при стоматолога за корекции и хирургически интервенции.

Ако проведете лечение с BOI импланти, то вие ще намалите предвиденото време за заздравяване на чуждото тяло. Стоматологът ще пристъпи към поставяне на нови зъби непосредствено след операцията, без това да доведе до никакви проблеми. Съкратеното възстановяване на зъбите е един от приоритети, който си заслужава да отбележим.

Не е тайна, че поставянето на новите зъби може да се случи до пет дни, след като имплантите бъдат поставени. Дизайнът на иновативните импланти не позволява на храната да влиза под протезите, както и значително подобрява дъвкателната функция на пациентите. По този начин вие получавате не само фасада, а възможност да приемате храна, без никакво усилие.

При конвенционалните дентални импланти понякога се получават инфекции, което налага премахването им. В този момент винаги може да сложите базални импланти, така че да не претърпите сериозни загуби. Това важи в пълна сила за пушачите и хората с пародонтални заболявания. Процедурата включва употребата на упойка и внимателно наблюдение, за да не усетите никакъв дискомфорт.

Общо взето виждате, че базалните импланти имат редица преимущества пред другите. Не всички специалисти ще се съгласят с нашата статия, но пък пациентите сами могат да  забележат неоспоримия напредък на базалната имплантология в наши дни. Нека спрем дотук, и да ви оставим да прецените дали да започнете лечение с BOI имплантите.

За повече информация вижте „Център по базална имплантология“ – swissimplants.eu


Разширени пори на лицето – топ 5 инструмента на разположение в ефективната борба

Posted on

Порестата дерма е проблем за много хора. За нея трябва да се отделя достатъчно време и пак може да се окаже цяло бедствие при собствениците на мазна и нормална кожа.

Много трудно могат да се изгладят разширени пори по лицето с обикновен подход, а много дами не могат да си позволят скъпите салони с лазер и полиране с диамант.

Разширени пори по лицето – физиология

В микроскопичен мащаб представляват дупки, през които се излива себум. Особено интензивно се проявява при мазна кожа на лицето и най-често, започва в юношеска възраст, когато настъпват хормоналните промени в организма.

Редовното почистване на кожата е задължителна процедура, ако имате разширени пори. Много е важно да се почиства нежно мръсотия и да се дезинфекцират, места, където има рани.

Друга причина за разширени пори на лицето е остаряването на организма. С възрастта, кожата, без полагане на дължимата грижа, удължава порите. Затова е много важно в този момент да започнете да използвате козметика с колаген, която стяга кожата и порите.

Как да се отървем от разширени пори?

Лидери сред наличните средства са atache ексфолиантите за лице, както и някои топ 5 инструмента за справяне:

5-то място заема маска с кисело мляко

Разбъркват се в 100 гр. кисело мляко, щипка сол и 10 грама на картофено пюре. Поставя се върху почистено лице дебел слой в продължение на половин час. Изплаква се с топла вода, и след това се прилага сметана.

4-то място се пада на маска с яйчен белтък

Отделете жълтъка от яйчен протеин и добавете 3 мл прясно изцеден лимонов сок. Нанесете върху почистена кожа в продължение на половин час. Тази маска не само стяга порите, но и се бори с пигментираната и увиснала кожа.

3-то място е маска с глина

Тази маска е добра, защото едновременно чисти и свива порите. Ефектът трае до следващото почистване. Разбъркайте 10 гр. бяла глина, 5 мл. прясно изцеден сок от моркови и 3 капки прополис тинктура. Нанесете няколко слоя на кожата, когато изсъхне, изплакнете с топла вода.

2-ро място се пада на краставица и овесена каша маска

Смесете 10 мл. пресен сок от краставица и 10 гр. овесени ядки, предварително смлени на брашно. Нанесете за почистване на кожата и масажирайте малко проблемните места. Изплакнете след 30 минути.

Не забравяйте, че за да се измие кожа с разширени пори, трябва да се ползва салицилов сапун.

1-во място се пада на маска с лимон

Лимонът е несравним лидер в борбата срещу проблемната кожа. Той не само ги почиства, но дърпа добре, не източване. Добавете смес от 10 мл. мляко кисело мляко плодов сок ½ лимон. Нанесете върху кожата за 15 минути и изплакнете с топла вода.

Подобен ефект се получава в козметиката с янтарна киселина, същата киселина, като лимон. Човек може просто хомогенизира няколко таблетки с вода и да прилага върху кожата с разширени пори на лицето за 15 минути. Изплакването става само с топла вода.

Вижте и защо и как да използвате стягащ серум за лице.

На добър час и успех на всички в борбата с разширени пори!


Стоматологичен лазер – същност и действие

Posted on

Стоматологичен лазер е съвременното решение за лечение при проблеми със зъбите и такива в устната кухина. Като цяло въвеждането на тази съвременна технология в стоматологията предлага на пациентите процедури с лечебен и естетичен ефект едновременно. Те са безболезнени и гамата им е доста широка. Още през 1964 са правени опити нововъведението да бъде направено, но едва днес то разкрива пълния си потенциал. Това става с оглед на едновременно представяне, както на терапевтично лечение за пациентите, така и на оперативно. Има и достатъчно много специалисти обучени да боравят със стоматологичен лазер, така че днес той е модерното решение за съвременните стоматологични клиники.

Същност и предимства на лазера в стоматологията

На първо място за разлика от конвенционалния стоматологичен метод, най-вече при нужда от хирургична намеса, лазерът е изключително безболезнен и процесите по естествено възстановяване са ускорени. Много положителна черта на лазерите е, че позволяват хирургическа намеса по безкръвен път и така не нараняват здравата основа на венеца. Традиционните методи ползват инструменти и макар дезинфекцирани, те донякъде създават опасност от инфектиране, а и времето на процедурите е доста по-продължително. При лазерното лечение и интервенции, тези фактори са премахнати, защото той  действа на безконтактен принцип.

На второ място в по-голямата част от случаите на използване на лазерно лечение в стоматологията, поставянето на упойка локално не е необходимо. Така се премахва и един друг риск за възможни алергии, както и бавното възстановяване след процедурата. За детската стоматология използването на стоматологичен лазер е изключително важно. При него е премахнато травмирането от поставянето на инжекционна упойка, острия и плашещ шум от машинката го няма, плашещите инструментите също.  Дори и да се наложи поставяне на упойка в някои случай, то процедурата е много по-бърза и най-вече напълно безболезнена.

До момента лазера в стоматологията се използва за редица състояния, от чисто естетически, до такива с по-сложен характер на заболявания. Някои от най-популярните такива състояние са: избелване на зъби с лазер, поставяне на кореновите канали на зъбите в стерилна среда, премахване на петна по зъбите и заздравяване на емайла, лечение на различни видове херпеси в устната кухина и извън нея, корекции на венци, устни или език, лечение на афти в кухината на устата, премахване на доброкачествени тумори и други подобни.

Като цяло един стоматологичен лазер допринася изключително много за естетическите проблеми, пред които стоматолозите са изправени постоянно. Така например едни протези често не си съвпадат в релефа на венеца. Този проблем решен с помощта на конвенционални техники отнема до 3 седмици най-малкото. С помощта на лазерната технология това време на напасване може да се сведе до 3 дни и резултата от естетична гледна точка да е много по-добър. Като цял използването на лазери в последно време, не само в стоматологията, но и в редица други области, като дерматологията, хирургията, естетиката и други е изключително успешно и полезно, както за пациентите, така и за специалистите.


Какви са предимства от лечението с кислород?

Posted on

Хипербарната кислородна терапия се използва успешно при лечение или като паралелна терапия на широк диапазон от заболявания и травми. Някои от предимствата, които пациентът получава след прилагането и са:

 • Намалява се възпалението и отокът
 • Подпомага тялото да елиминира и да се освободи от токсините
 • Стимулира растежа на нови кръвоносни съдове
 • Способността на организма да се пребори с инфекции и болести е в пъти по-голяма
 • Принася кислород до увредени области на тялото и мозъка

Какви са нейните предимства:

 • Как насищането с кислород съдейства за борба срещу инфекциите: Благодарение именно на това насищане в течностите и тъканите в тялото, се променя средата и тя вече не е благоприятна за анаеробните бактерии, които причиняват инфекциите. Чрез специалното лечение с кислород директно се унищожават анаеробните бактерии и се стимулира възможностите на белите кръвни клетки сами да се преборят с бактериите и гъбичките.
 • Увеличават се нивата на кислород и кръвопотока в тялото: Чрез хипербарната терапия се получава вазоконстрикция и насищане с кислород. Това намалява отока, а нивата на му в плазмата се увеличават с 10-15 пъти над обичайното. С нейна помощ се доставя кислород и се предоставя незабавна помощ в зони с ограничен приток на кръв.
 • Терапията с кислород и токсичните газове: Чрез подлагане на цялото тяло на 100 % чист кислород под налягане, токсичните газове, като въглероден окис се освобождават. Благодарение на кислородотерапията се намаляват щетите нанесени от токсичните газове.
 • Вазоконстрикция: До увредените зони се доставя 100 % чист кислород, който помага за намаляване на отока в присадените тъкани и се бори срещу тяхното възпаление. Чрез терапията се ускорява зарастването им вследствие на изгаряне, рани и травматични наранявания.
 • Неоваскуларизация: Чрез терапията се създават идеални условия за растеж и развитие на нови кръвоносни съдове, защото кислородът подпомага образуването на колаген, който е отговорен за растежа им. Освен това чрез нея се подпомага растежа на нова тъкан в засегнатите зони при рефракторен остеомиелит и хронични язви на меките тъкани. С помощта на лечението с кислород се подпомага растежа и развитието на нови кръвоносни съдове и се създават благоприятни условия за растеж на нова тъкан.
 • По отношение на налягането: Съгласно закона на Бойл, налягане и газ са в обратнопропорционална зависимост. Когато се увеличава натиска от налягането върху тялото, обемът на газовете в него намалява. Чрез тази реакция уловените газови мехурчета се придвижват дори и в най-миниатюрните кръвоносни съдове, което свежда до минимум щетите нанесени от тях. Благодарение на лечението с кислород се освобождават токсичните газове и се намалява увреждането причинено от тях.
 • Неврологични функции: Чрез терапията с кислород се увеличава кръвопотока, обмяната на веществата и растежа на тъкани при пациенти с мозъчни травми. Лечението с нея събужда спящите неврони, които са живи, но не функционират около увредената тъкан. С терапията се подпомага възстановяването на мозъка чрез стимулирането на спящите неврони.

Ако имате сериозен здравословен проблем, който доказано може да се повлияе при лечение с кислород, не отлагайте, а си запишете час в HBO Medical Support Center на http://hbo-center.com/. Вие сами ще се убедите в положителния ефект от терапията.


Ползите, свързани с ултразвук по време на бременност

Posted on

В сферата на медицината, Акушеро-гинекологичният или така наречения накратко АГ ехограф се използва за метод, който е базиран на свойството на високочестотните звукови вълни да произвеждат изображение на вътрешни органи от тялото на човека, като по този начин докторите и обучените експерти да могат да преглеждат пациентите. Когато се използва ултразвук, много високи звукови вълни, които хората не са в състояние да чуват, се насочват в ръчен скенер, снабден с датчици от вибриращ кристал, в тази част от човешкото тяло, която е предмет на проучването. Датчиците използват високите вълни на звука, за да направят изображение на органите, които са обект на изследване. На практика, изображенията са с изключително ниско качество. Ултразвук обикновено се използва за изследване на тъкани на гърдите, както и коремните, и тазовите органи.

В наши дни съществуват четири типа медицински АГ ехограф – 2D, 3D, 4D и Доплер. Най-често използваният тип е 2D ултразвук, който се използва обикновено при диагностика и бременност. 2D ултразвукът предлага серии от двуизмерни и плоски изображения с напречно сечение. С развитието на медицинската техника, 3D ултразвукът предлага по-добро изображение и така заема мястото на 2D картините на плода и вътрешните органи на жените. С тази технология, тъканното сканиране се осъществява под различен ъгъл и извлечените данни се представят чрез триизмерно изображение. Накратко, 3D методът дава по-цялостно и детайлно изображение за развитието на ембриона.

Методът 4D ултразвук разполага с екстра възможност за представяне на движението на плода. Той успешно замени 3D метода, тъй като предлага по-добра ефективност. В сравнение с по-старите технологии, 4D процедурата предлага възможност за най-реалистична картина за стадия на развитие на плода.

3D и 4D тестове се използват, също така, за диагностика на заболявания, които не се откриват лесно или не са откриваеми за 2D изображенията. Докато горните процедури ултразвукови показват вътрешните тъкани и структури, Доплеровият ултразвуков разглежда кръвния поток и налягането в кръвоносните съдове. Този метод работи чрез високочестотни звукови вълни, които отскачат, проследявайки начина, по който се движат кръвните клетки, записват релациите на честотата на звуковите вълни и накрая се връщат обратно към сондата. Информацията се предоставя под форма на изображения, които показват бързината и направлението на кръвния поток.


Мъжко бельо за спорт

Posted on

Когато избираме мъжко бельо за спорт трябва да се съобразим не само с тенденциите в модата, но и да наблегнем на удобството. Мъжкото бельо е съществена част от облеклото на Continue reading “Мъжко бельо за спорт” »


Денталната медицина – за усмивка без компромиси!

Posted on

През последните няколко години пациентите посещават стоматологичния кабинет по редица показания, свързани с лечението на инфектирана зъбна тъкан, пародонтитни състояния Continue reading “Денталната медицина – за усмивка без компромиси!” »


Какво представлява глутаминът и за какво е необходим?

Posted on

Белтъците, които изграждат човешкото тяло, съдържат 20 на брой различни вида аминокиселини, като някои от тях тялото може да си произведе и само, но други трябва да бъдат Continue reading “Какво представлява глутаминът и за какво е необходим?” »


Как да поддържаме перфектна устна хигиена?

Posted on

Доброто здраве на устната кухина изисква много повече от миене на зъбите. За да запазите устата и зъбите си здрави и да ви служат цял живот, има определени стъпки, които трябва Continue reading “Как да поддържаме перфектна устна хигиена?” »