Да изберем автомобил с пневматично окачване

Posted on

Избирането на автомобил не е лесна задача. Всеки шофьор трябва да се съобразява с определени фактори, влияещи върху неговото крайно решение. В последните няколко години се забелязва засилено търсене на превозни средства с въздушно окачване. Това се отразява и на моделите автомобили, появяващи се ежегодно на пазара за коли. Те се отличават със своя комфорт, който е несравним с останалите превозни средства, продавани в европейските страни.

Но въпроса какво всъщност представлява въздушното окачване и с кои характеристики то се отличава от останалите възможности на автомобилния пазар, ще ни отговорят от автосервиз Smatic, специализирани в ремонта и рециклирането на пневматично окачване – http://www.smatic.net

На първо място, колите с пневматично окачване са значително по-комфортни, което е несъмнено предимство, особено за нашите пътни условия. При тях има оборудван еластичен елемент, допринасящ за изключително плавното движение по шосетата и магистралите. За разлика от останалите превозни средства, автомобилите с въздушно окачване или наричано още възглавници притежават херметична камера с въздух под налягане, вместо пружина или ресор.

Всъщност работните и функционални характеристики на подобни коли не зависят къде е поставена камерата. Това си е решение на самия автомобилен дизайнер, който създава подобни превозни средства. Най-основната характеристика, допринасяща за несъмненото предимства но пневматичното окачване, освен комфорта, е и разликата между базовото и допустимото натоварване. Това се отнася в пълна степен за тежкотоварните коли, оборудвани с въздушно окачване.

Всеки човек, дори и по-неопитните шофьори, веднага биха направили разлика между автомобилите с въздушно окачване и останалите модели превозни средства. Според специалистите от автосервиза, пневматиката на подобни коли съдейства за постигането на стабилен клиренс, което осигурява плавен ход по пътищата. Това се постига благодарение на специалната система за електронно управление. С помощта на блока с електромагнитните клапани, тя подава допълнителен работен газ или отнема такъв, когато се наложи. По този начин се поддържа постоянно разстоянието между центъра на колелото и арката на калника. Всичко това се следи от електронни датчици, което впоследствие се предава и на блока за управление.

Предимствата на автомобилите с пневматичното окачване са съсредоточени в различните функции на специалната електронна система. Дори когато оставите своята кола на паркинг или тя престои за по-дълго време на улицата, въздушното окачване „проверява“ състоянието на превозното средство. Системата регулира клиранса, дори и при спряло превозно средства. За обикновените шофьори неизправност в тази система може да бъде и един от сигналите за неизправност с автомобила. „Слягането“ на колата, която е оставена за по-дълго време на паркинг без възможност за нейното регулиране, може да бъде ясен знак за проблеми с пневматиката. Разбира се това не е фатално или непоправимо, но ще трябва да се обърнете към автосервиз за ремонт на въздушно окачване. Един такъв е вече споменатия автосервиз.

За хората, които желаят по-функционални и проходими автомобили, големите компании предвиждат въздушно окачване и на задния мост. Тази изключително нова характеристика се отнася за превозни средства, като комбита, миниванове и коли, които могат да поемат по-голяма натоварване и са високо проходими. Това се прави с цел да не се натоварва изключително много задната част на автомобила, което би довело до неговото своеобразно „увисване“.


Добра инвестиция ли са компютрите втора ръка?

Posted on

Съвремието ни е такова, че голяма част от дейностите ни са свързани по един или друг начин с интернет, компютри и надеждна техника.
Нормално е всеки от нас да иска най-доброто за себе си и децата си, а една от най-важните насоки в днешно време е да се усъвършенстваме и квалифицираме, за да бъдем конкурентноспособни.
На фона на доста високата конкуренция и наплив на кандидати за перспективните и добре платени позиции във фирмите, трябва да имаме не само информация и добри познания, но и непрекъсната връзка с актуалните новости в областта, в която искаме да се развиваме, за да „сверяваме часовника си“ и да бъдем една крачка пред останалите.
Това, разбира се, не може да стане без добра компютърна техника, която улеснява и подпомага работата ни. За да не ви се налага да пестите с месеци и да се лишавате от това, което обичате и от което имате нужда, за да си закупите висококачествен компютър, вие можете да се възползвате от предложенията на фирми като PC Life, които търгуват с компютри втора ръка.
Те се предлагат на изгодни цени и се отличават с отлично качество, тествани са и нямат дефекти, така че можете да ги ползвате без никакви притеснения.
Обикновено хората, които искат да използват най-новите модели компютри, скоро след като купят даден модел, решават да го продадат, за да си набавят още по-нов модел. Вече закупеният компютър работи отлично и би могъл да им върши чудесна работа, но при покупката на по-нов модел, става излишен. Фирмите, търгуващи с компютри втора ръка, му намират нов собственик.

С покупка на компютър или лаптоп втора употреба се пестят средства, защото те се предлагат на доста по-ниски цени, тествани са за дефекти и имат гаранция за качество.

Това е едно добро решение за облекчаване на бюджета на тепърва стартиращи фирми, които не могат да работят без качествена техника, но и не разполагат с достатъчно средства за да си закупят нова такава.
Наред с това, покупката на компютри втора ръка е добра възможност за младите специалисти да работят с качествена техника от висок клас, която все още не могат да си позволят.
Ясно е, че компютрите и лаптопите са неизменна част от нашето ежедневие. Независимо дали искаме да ги използваме за игри и забавления или за да работим с тях, ние трябва да преценим кое е по-важно – те да са нови, но от по-обикновен клас или втора ръка, но от по-висок клас.
За да бъдете в час с технологиите, можете да си набавите още сега желаната техника и да се възползвате от ниските цени, в сравнение с цената на новите компютри. Това е разумен избор, който едновременно щади бюджета ви, но и ви носи техниката, за която мечтаете. Търсете фирми, които търгуват с подобна техника, информирайте се за цени, сервиз и гаранции и направете правилен избор на компютри втора ръка за вашата работа или свободно време.Дизайн на рекламна брошура

Posted on

Дизайн на рекламна брошура, както този на рекламен флаер е често използван за целите на една рекламна кампания. Каква всъщност е разликата между брошурата и флаера? Сега ще се опитаме накратко да ви разясним и двете понятия:

Думата флаер има английски произход и олицетворява едно листен рекламен материал. Размерите на флаера обикновено са 15 на 20 (форматА5) или 10 на 15 (формат А6). Хартията на която се отпечатват тези рекламни материали е сравнително тънка, но гланцирана, за по-голяма здравина. За разлика от диплянките, друг рекламен материал, флаерите не се сгъват. Флаерите обикновено се разпространяват в големи мащаби и животът на рекламните кампании не е много дълъг.

Брошурата по езиков произход е френска дума и буквално означава „зашивам“. Тя е нещо, като малък каталог, вестник или книжка, която може да бъде само прегъната и подредена или лепена. Ползва се предимно за реклама на продуктови серии от дадена марка, за излагане на по-обемна информация, за самата фирма продуктите и услугите й, за представяне на голям обем промоционални стоки с намалени цени.

Сега след, като изяснихме разликата между тези два популярни рекламни материала, нека се съсредоточим на брошурите. Повечето фирми прибягват до дизайн на рекламна брошура, когато искат да кажат или покажат повече на клиентите си. Напоследък доста платформи, като Microsoft Publisher, Quark Xpress, , Illustrator и Adobe Photoshop са използвани за създаване брошури в домашни условия от непрофесионалисти. Въпреки, че фирмите прибягващи до това са предимно малки и средни, то спецификата по създаването на една брошура си остава професионално ангажирана. Има редица специфични условия, които трябва да бъдат изпълнени в процеса на самия дизайн. В противен случай резултата е една недомислица от текст и изображения, която разнопосочно разкъсва вниманието на клиентите.

Ето и основни маркери при дизайна на една професионално изградена рекламна брошура:

Оригинален дизайн на рекламна брошура – независимо дали правим дизайн на лого, брошура, лефлета, флаер или визитка ако щете той трябва да е оригинален. Само оригиналния и креативен по своя смисъл дизайн има запомнящо се въздействие върху клиентите. За да го постигнете трябва да има баланс между фона, изображенията, текста и логото в брошурата. Тя трябва да е изчистена, но същевременно да грабне потребителя от пръв поглед. Постигането на такъв дизайн иска опит и практика, така че не разчитайте да създадете шедьовър от първия път.

Форматирането на размерите на една рекламна брошура, която ще се отпечатва е много важно. Не може да се разчита в случая само на избрания размер от фирмата клиент, с който дизайнера се съобразява. Трябва много умело в този размер така да се разположат текста и изображенията, както и логото, че при печат да не се получи едно грозно разтягане, размазване и рязане на части от цялото.

Снимките в една брошура, дори и само една да ползвате трябва да са с висока резолюция. Тук идва и въпросът, от къде да вземете свободни снимки, как да ги обработите, за да стоят добре на брошурата и дали ще можете да го направите? Освен това гланцирането е задължително, ако искате по-дълготрайна брошура!

Дизайн на рекламна брошура е нещо много важно, специфично и полезно за една компания, така че добре е да бъде направено професионално!


Видове реклама в Google Adwords и техните предимства

Posted on

Когато се каже „реклама в Google Adwords” повечето потребители смятат, че това понятие се ограничава само до текстовите реклами. Това съвсем не е така. Платформата на Google Adwords, всъщност покрива доста и разнообразни възможности за реклама. Сега ще се спрем на някои от тях и основните им предназначения и функции. Разбира се всички те работят оптимално добре в ръцете на професионалисти, така че най- добре е да се доверите на доказана агенция като http://cherry-adv.net.

Няма да пренебрегнем, разбира се Google Adwords Search, като най- разпространена (поне в България) форма на рекламиране. За незапознатите потребители (колкото и малко да са те) това са текстовите карета, които излизат, когато потърсим някаква ключова дума в търсачката. Те са отбелязани със зелено правоъгълниче „реклама“. Всички останали резултати под тях, които нямат обозначение са така наречените резултати на органичното търсене. Тоест, тяхното показване е следствие на добрата SEO оптимизация на даден сайт, а не на реклама. Двата вида представяне нямат нищо общо и в дебелите книги на Google пише, че не се влияят.

Потребителите всеки ден виждат различни банери (и текстови реклами) в различни сайтове, в които влизат- да четат новини, оферти. Това са различни видове банерни реклами, доста голяма част, от които идват през платформата на Adwords и са част от така наречените Google Adwords Display Ads, или дисплейни банерни реклами. Те се показват в партньорски на Google сайтове част от Google Display Network, която наброява над 4500 сайта с различна тематика.

Важно е да отбележим, че и рекламите, които виждаме по време, преди и след различни видео клипове, които гледаме в Youtube също идват през платформата на Adwords, като част от Adwords for Video. В Youtube се показват и стандартни банери, така че това, предвид колосалния си трафик, е един сериозен канал за реклама.

В този все по- мобилен свят е помислено и за реклами, които да са за мобилни устройства, а и за реклами на мобилни приложения- да се рекламира в тях и самите те да могат да се рекламират. Това са Google Mobile Ads- те могат да са текстови, в мрежата за търсене, в други апове, или банерни в различни сайтове.


В търсене на калъфи за телефон

Posted on

Когато дълго време сте проучвали пазара и сте спестявали пари за нов многофункционален и отговарящ на тенденциите – последен писък на модата, телефон, в никакъв случай не го оставяйте без надежден калъф за телефон. В тази връзка, сигурността и защитата на вашето мобилно устройство са изключително важен фактор. Когато желаете да поддържате в добро състояние своя мобилен телефон, не бива да избирате само естетически и стилистично неговия калъф, за сметка на качеството, а напротив. Функционалността трябва да ви бъде предимство. Разнообразието в онлайн магазините е наистина голямо. Може да изберете предпазител, от който да не се налага да се вади вашия смартфон и който да има отваряне тип „книжка“. Някои хора имат претенции и са свикнали на по-спортни модели, които се изработват от висококачествен текстил. При тях телефона се поставя в „джоб“ от материя. Други калъфи за телефони са тези за телефоните тип „жабка“, които отваряте, докато държите телефона в дланите си едновременно с палците. Съществуват и модели, които покриват устройството в лицевата и задната част и нямат функция да се отварят, а са като допълнителна обвивка. Някои от тях са от инженерни материали като мека пластмаса, поликарбонат, силикон, гума и прочие.

Някои хора имат кошмари за това, че могат да ги видят голи, а други за това, че могат да видят своя телефон гол! Всеки човек се опитва да снабди своето безценно съкровище – новия си смартфон с калъф, който да го предпази от падане, намокряна, замърсяване или повреждане. Трескавото търсене, главно в онлайн магазините, за всеки отделен случай е индивидуално – от калъфи за телефони с кичозни леопардови принтове до спортни мота с логото на любимия спортен отбор. Ако и вие се събуждате в локва пот от подобни кошмари, Зигмунд Фройд би казал, че този сън изразява чувство на уязвимост. Наистина смартфона обикновено струва сериозна сума пари и е добре да бъде инвестиция, която ще издържи поне няколко години.


Как да оптимизираме зареждането на уеб сайта ни?

Posted on

Здравейте днес ще ви покажа някои техники посредством, които можете лесно да оптимизирате уеб сайта ви. Така ще може да се зарежда по-бързо и това значително ще подобри поведението му при търсене.

  1. Оптимизация на изображенията в уеб сайта.

Основният виновник за тромавото зареждане на една страница, често са изображенията(снимките) в една страница. Е разбира се ние не може да ги премахнем, но това което може да направим е да намалим размера им драстично за да може да олекне самата страница. Това в днешно време е много лесна задача посредством готовите сайтове за компресия на картинки ето и някои от тях – compressjpeg.com, tinypng.com, imageoptimizer.net. Основната идея на всеки от тези сайтове е да качите вашите снимки и те да компресират възможно най-много самата снимка като се стремят да запазят размера й. Разбира се освен автоматично изчисление на %-та на компресия вие можете да изберете и ръчно колко точно бихте желали да компресирате снимката след като видите дали няма поражения по снимката. Така можете лесно да получите оптимални размери на големина без загуби. Ако грубо казано имате сайт, който има 4 снимки по 400 килобайта + всички останали текстове и картинки то това би означавало, че може би страницата се зарежда за около 2 секунди. Посредством тази промяна вие можете да намалите драстично размера на огромните снимки на по 100-тина килобайта след което това, ще намали размера на страницата с 50% а от там и времето за отваряне може да падне с до 50%.

Е не си ли струва да се седне и да се компресират няколко снимки и да подобрите значително поведението на вашия уеб сайт. Можете да прочете за още такива трикове, който биха оптимизирали сайта в нашата секция за статии за уеб сайтове.


Рискове при инсталиране на скрита камера

Posted on

Когато човек си купува скрита камера, обикновено го прави с цел да разреши някакъв личен проблем или се притеснява какво се случва, докато го няма.

Ако вече сте закупили скрита камера за себе си, вероятно се притеснявате да не се случи някакъв гаф и всичко да пропадне. Рискът, че нещо действително може да се случва и по някаква нещастна случайност скритата камера може да не го улови, Ви влудява. Такива „случайности“ колкото искаш – изгасне осветлението, не стига мястото на картата памет, ъгълът, при който снима скритата камера, се оказва неподходящ и какво ли още не.

А ако искате да разгледате какво представлява скритата камера – можете да видите тук: http://www.spy-secrets.com/nachalo/skriti-kamеri.html

Какво да направите, за да избегнете този риск?

Как да сме сигурни, че няма да стане „гаф“ ?

Ето някои полезни съвети при инсталиране на скритата камера.

  • Тествайте предварително скритата камера

Дори да нямате възможност да отидете предварително на мястото, където ще поставите скритата камера, опитайте да направите импровизирана обстановка, подобна на истинската. Това се отнася например за хотелските стаи. Обикновено не можете да отидете предварително там, за да тествате скритата камера. За това можете да използвате спалнята си за проиграване на обстановката. Изпробвайте всички възможни ситуации – смяна на осветление, изгасване на осветлението, различен ъгъл на действие, дим или пара, замъгляване и други.
Ако желаете скритата камера да наблюдава бавачката вкъщи докато ви няма, тествайте камерата поне един цял ден предварително.

Така ще забележите слабите моменти, които трябва да коригирате при работата на скритата камера – позициониране, осветление, ъгъл на заснемане.

  • Осветеност

Внимавайте със светлината на мястото, където ще снима скритата камера. Ако инсталирате камерата през деня, а действието, което тя ще записва, е вечерта, може да се окаже, че има сенки, които пречат на образа и така резултатът ще бъде незадоволителен. Ако записвате детегледачката през деня, има вероятност сутрешните слънчеви лъчи да попадат срещу камерата и така няма да можете видите нищо от образа. По-добре е да изберете място, което ще избегне директната слънчева светлина.

Ако поставяте скрита камера в хотелска стая и се опасявате, че камериер или друг може да краде вещите Ви на тъмно, най-добре е да си купите скрита камера, подходяща за нощно виждане. Изборът на камери със сензори с ниски нива на lux e голям. Такава скрита камера е например:

Мини камера с нощно виждане аудио MK 3014, която е с удивително малки размери – 9,5 мм х 18 мм х 9 мм и изисква минимална осветеност 0,008 lux/F1.2, а това означава пълен мрак.

Разбира се, има и други подходящи камери за нощно виждане – изборът е ваш.

  • Издръжливост

Обърнете внимание дали батерията на скритата камера е напълно заредена и каква е нейната издръжливост в часове. По-сигурен вариант е да използвате скрита камера със захранване с АС-адаптер.

Друг съвет по отношение на издръжливостта е скритата камера да е с възможност да се активира при засичане на движение. Така се пести консумацията на енергия.


Защитете вашия магазин от кражби и проникване с взлом

Posted on

Всеки един собственик на търговски обект, независимо дали е магазин, бар, кафене, ресторант или друг вид имот, се стреми към изграждане на сигурност и спокойствие, гарантиращи пълната му неприкосновеност. За да реализират своите идеи, много от хората се насочват към големи и утвърдени фирми, които да им гарантират качество на достъпни цени.

Защитата е най-важното нещо

Неслучайно, един обикновен гражданин, независимо кой край на света обитава, залага на иновативните решения, които му се предлагат. Това е така, понеже с развитието на системите за сигурност, се подобрява и тяхното качество. Днес, потребителите притежават привилегията да се сблъскат с множество иновативни решения и интелигентни продукти, изработвани и монтирани от специалисти на твърде високо ниво.

V Maxprotect ви предлага не просто интелигентни охранителни системи, а нещо много повече. Те предлагат пълна съвкупност от интелигентни решения при изграждането на индивидуалните системи за сигурност. Структурирани по начин, който е в пълна готовност да покрие нуждите на всеки един потребител. Едва тогава, всичките тези собственици на магазини или кафенета, ще бъдат в състояние да подишат глътка чист въздух, без да усещат чужда и нежелана намеса.

Съвременните решения биха могли да работят ефективно и цялостно, едва тогава, когато са въведени в експлоатация от професионалисти, преминали предварително дълъг период на обучение. Те са онези личности, към които бихте подходили с доверие, без да съществува опасност от некомпетентно справяне със задълженията им. Освен това, всяка една от тези модерни технологии притежава функцията да се ползва за най-разнообразни местоположения.

С такъв тип системи бихте защитили дома си, офиса, гаража, асансьора и много други места. Напоследък, все по-често се съблюдава разпространението им в градските транспорти. Една такова монтирано устройство вдъхва не само респект, но и сигурност. Благодарение на неговото присъствие, кражбите в градските автобуси и трамваи значително намаляват. Освен това, гражданинът, от своя страна, притежава далеч по-осезаемо спокойствие.

Осигуряването на спокойствие, във всяко едно помещение, изключва необходимостта от физическо присъствие в дадения обект. Лесно бихте могли да замените денонощните охрани с далеч по-рентабилно решение, предложено ви от специалистите на V Maxprotect. Те са хората, с които бихте могли да се срещнете непосредствено преди заявяване на вашите лични нужди и предпочитания.

Именно на тях, потребителят пълноценно би могъл да разчита, по отношение на съвет и рационални идеи. Разполагайки с дълги години трудов стаж, те съумяват да изпипват до неузнаваемост своята работа, по възможно най-прецизния начин. Съществува огромно разнообразие от иновативни решения, които можете да реализирате за кратък период от време.

Независимо какъв точно ще бъде вашия избор, то V Maxprotect ви гарантира качество, подплатено с гаранция и поддръжка. Антивзлом решения, видеонаблюдения, контрол на достъп и още куп други алтернативи, които да се грижат за пълноценното съществуване на свободните граждани.


Маркетинг за социални мрежи

Posted on

Маркетинг за социални мрежи е сравнително ново понятие. То навлезе в общественото пространство и бурно се разви за кратък период от време, благодарение на популярността на социалните мрежи до момента. До днешна дата много търговци, фирми, марки и учреждения ползват услугите на маркетинга в социалните мрежи и печелят от това.

Често понятието бива бъркано с понятието „Социален маркетинг“, а те имат различни цели. Социалния маркетинг не е насочен, като цяло към рекламата на нещо, което да се купи и употреби, а към насърчаването на дейности и кампании, които са полезни за обществото. Единственото общо между двете е ролята на обществото в случая, като главна цел на маркетинга.

Маркетинг за социални мрежи, като Facebook, Google+, Twitter, YouTube, Flickr и други се предлага и се ползва съответно често и целенасочено. При този вид маркетинг се създава и ползва съдържание, което масовото общество да ползва, харесва, споделя и чрез тези си дейности да осигурява продажби на ползващите услугите на този род маркетинг. Похватите му са доста разнообразни, а разходите за него могат да бъдат минимални с правилна употреба на средствата му и изграждане на подходяща стратегия за действие.

Освен социалните, популярни мрежи могат да се ползват услугите на блогове, сайтове за споделяне и форуми. Но те не са толкова популярни все още. Чрез маркетинг за социални мрежи, инструментите му и организирането на подобен род маркетингови кампании, може да се достигне до целевата аудитория сравнително бързо и лесно.

Силно профилираното филтриране на аудиторията, интересите й, възможностите за избор на възраст, пол, местонахождение и обкръжение, до голяма степен правят организирането на подобен род кампании, като успешни. Възможността само, чрез ключови думи да възбудим интереса на хиляди хора е уникална. Дали ще се организират конкурси, дебати, игри или какво ли още не целите на маркетинговата кампания трябва да са ясни и добре изразени, за да се достигне до така желания краен резултат, тоест увеличение на популярността и съответно продажбата на продукти или услуги. Социалните мрежи са мощно оръжие за добрата маркетингова стратегия и са ефективни със сигурност.