Да изберем автомобил с пневматично окачване

Posted on

Избирането на автомобил не е лесна задача. Всеки шофьор трябва да се съобразява с определени фактори, влияещи върху неговото крайно решение. В последните няколко години се забелязва засилено търсене на превозни средства с въздушно окачване. Това се отразява и на моделите автомобили, появяващи се ежегодно на пазара за коли. Те се отличават със своя комфорт, който е несравним с останалите превозни средства, продавани в европейските страни.

Но въпроса какво всъщност представлява въздушното окачване и с кои характеристики то се отличава от останалите възможности на автомобилния пазар, ще ни отговорят от автосервиз Smatic, специализирани в ремонта и рециклирането на пневматично окачване – http://www.smatic.net

На първо място, колите с пневматично окачване са значително по-комфортни, което е несъмнено предимство, особено за нашите пътни условия. При тях има оборудван еластичен елемент, допринасящ за изключително плавното движение по шосетата и магистралите. За разлика от останалите превозни средства, автомобилите с въздушно окачване или наричано още възглавници притежават херметична камера с въздух под налягане, вместо пружина или ресор.

Всъщност работните и функционални характеристики на подобни коли не зависят къде е поставена камерата. Това си е решение на самия автомобилен дизайнер, който създава подобни превозни средства. Най-основната характеристика, допринасяща за несъмненото предимства но пневматичното окачване, освен комфорта, е и разликата между базовото и допустимото натоварване. Това се отнася в пълна степен за тежкотоварните коли, оборудвани с въздушно окачване.

Всеки човек, дори и по-неопитните шофьори, веднага биха направили разлика между автомобилите с въздушно окачване и останалите модели превозни средства. Според специалистите от автосервиза, пневматиката на подобни коли съдейства за постигането на стабилен клиренс, което осигурява плавен ход по пътищата. Това се постига благодарение на специалната система за електронно управление. С помощта на блока с електромагнитните клапани, тя подава допълнителен работен газ или отнема такъв, когато се наложи. По този начин се поддържа постоянно разстоянието между центъра на колелото и арката на калника. Всичко това се следи от електронни датчици, което впоследствие се предава и на блока за управление.

Предимствата на автомобилите с пневматичното окачване са съсредоточени в различните функции на специалната електронна система. Дори когато оставите своята кола на паркинг или тя престои за по-дълго време на улицата, въздушното окачване „проверява“ състоянието на превозното средство. Системата регулира клиранса, дори и при спряло превозно средства. За обикновените шофьори неизправност в тази система може да бъде и един от сигналите за неизправност с автомобила. „Слягането“ на колата, която е оставена за по-дълго време на паркинг без възможност за нейното регулиране, може да бъде ясен знак за проблеми с пневматиката. Разбира се това не е фатално или непоправимо, но ще трябва да се обърнете към автосервиз за ремонт на въздушно окачване. Един такъв е вече споменатия автосервиз.

За хората, които желаят по-функционални и проходими автомобили, големите компании предвиждат въздушно окачване и на задния мост. Тази изключително нова характеристика се отнася за превозни средства, като комбита, миниванове и коли, които могат да поемат по-голяма натоварване и са високо проходими. Това се прави с цел да не се натоварва изключително много задната част на автомобила, което би довело до неговото своеобразно „увисване“.


Добра инвестиция ли са компютрите втора ръка?

Posted on

Съвремието ни е такова, че голяма част от дейностите ни са свързани по един или друг начин с интернет, компютри и надеждна техника.
Нормално е всеки от нас да иска най-доброто за себе си и децата си, а една от най-важните насоки в днешно време е да се усъвършенстваме и квалифицираме, за да бъдем конкурентноспособни.
На фона на доста високата конкуренция и наплив на кандидати за перспективните и добре платени позиции във фирмите, трябва да имаме не само информация и добри познания, но и непрекъсната връзка с актуалните новости в областта, в която искаме да се развиваме, за да „сверяваме часовника си“ и да бъдем една крачка пред останалите.
Това, разбира се, не може да стане без добра компютърна техника, която улеснява и подпомага работата ни. За да не ви се налага да пестите с месеци и да се лишавате от това, което обичате и от което имате нужда, за да си закупите висококачествен компютър, вие можете да се възползвате от предложенията на фирми като PC Life, които търгуват с компютри втора ръка.
Те се предлагат на изгодни цени и се отличават с отлично качество, тествани са и нямат дефекти, така че можете да ги ползвате без никакви притеснения.
Обикновено хората, които искат да използват най-новите модели компютри, скоро след като купят даден модел, решават да го продадат, за да си набавят още по-нов модел. Вече закупеният компютър работи отлично и би могъл да им върши чудесна работа, но при покупката на по-нов модел, става излишен. Фирмите, търгуващи с компютри втора ръка, му намират нов собственик.

С покупка на компютър или лаптоп втора употреба се пестят средства, защото те се предлагат на доста по-ниски цени, тествани са за дефекти и имат гаранция за качество.

Това е едно добро решение за облекчаване на бюджета на тепърва стартиращи фирми, които не могат да работят без качествена техника, но и не разполагат с достатъчно средства за да си закупят нова такава.
Наред с това, покупката на компютри втора ръка е добра възможност за младите специалисти да работят с качествена техника от висок клас, която все още не могат да си позволят.
Ясно е, че компютрите и лаптопите са неизменна част от нашето ежедневие. Независимо дали искаме да ги използваме за игри и забавления или за да работим с тях, ние трябва да преценим кое е по-важно – те да са нови, но от по-обикновен клас или втора ръка, но от по-висок клас.
За да бъдете в час с технологиите, можете да си набавите още сега желаната техника и да се възползвате от ниските цени, в сравнение с цената на новите компютри. Това е разумен избор, който едновременно щади бюджета ви, но и ви носи техниката, за която мечтаете. Търсете фирми, които търгуват с подобна техника, информирайте се за цени, сервиз и гаранции и направете правилен избор на компютри втора ръка за вашата работа или свободно време.Дизайн на рекламна брошура

Posted on

Дизайн на рекламна брошура, както този на рекламен флаер е често използван за целите на една рекламна кампания. Каква всъщност е разликата между брошурата и флаера? Сега ще се опитаме накратко да ви разясним и двете понятия:

Думата флаер има английски произход и олицетворява едно листен рекламен материал. Размерите на флаера обикновено са 15 на 20 (форматА5) или 10 на 15 (формат А6). Хартията на която се отпечатват тези рекламни материали е сравнително тънка, но гланцирана, за по-голяма здравина. За разлика от диплянките, друг рекламен материал, флаерите не се сгъват. Флаерите обикновено се разпространяват в големи мащаби и животът на рекламните кампании не е много дълъг.

Брошурата по езиков произход е френска дума и буквално означава „зашивам“. Тя е нещо, като малък каталог, вестник или книжка, която може да бъде само прегъната и подредена или лепена. Ползва се предимно за реклама на продуктови серии от дадена марка, за излагане на по-обемна информация, за самата фирма продуктите и услугите й, за представяне на голям обем промоционални стоки с намалени цени.

Сега след, като изяснихме разликата между тези два популярни рекламни материала, нека се съсредоточим на брошурите. Повечето фирми прибягват до дизайн на рекламна брошура, когато искат да кажат или покажат повече на клиентите си. Напоследък доста платформи, като Microsoft Publisher, Quark Xpress, , Illustrator и Adobe Photoshop са използвани за създаване брошури в домашни условия от непрофесионалисти. Въпреки, че фирмите прибягващи до това са предимно малки и средни, то спецификата по създаването на една брошура си остава професионално ангажирана. Има редица специфични условия, които трябва да бъдат изпълнени в процеса на самия дизайн. В противен случай резултата е една недомислица от текст и изображения, която разнопосочно разкъсва вниманието на клиентите.

Ето и основни маркери при дизайна на една професионално изградена рекламна брошура:

Оригинален дизайн на рекламна брошура – независимо дали правим дизайн на лого, брошура, лефлета, флаер или визитка ако щете той трябва да е оригинален. Само оригиналния и креативен по своя смисъл дизайн има запомнящо се въздействие върху клиентите. За да го постигнете трябва да има баланс между фона, изображенията, текста и логото в брошурата. Тя трябва да е изчистена, но същевременно да грабне потребителя от пръв поглед. Постигането на такъв дизайн иска опит и практика, така че не разчитайте да създадете шедьовър от първия път.

Форматирането на размерите на една рекламна брошура, която ще се отпечатва е много важно. Не може да се разчита в случая само на избрания размер от фирмата клиент, с който дизайнера се съобразява. Трябва много умело в този размер така да се разположат текста и изображенията, както и логото, че при печат да не се получи едно грозно разтягане, размазване и рязане на части от цялото.

Снимките в една брошура, дори и само една да ползвате трябва да са с висока резолюция. Тук идва и въпросът, от къде да вземете свободни снимки, как да ги обработите, за да стоят добре на брошурата и дали ще можете да го направите? Освен това гланцирането е задължително, ако искате по-дълготрайна брошура!

Дизайн на рекламна брошура е нещо много важно, специфично и полезно за една компания, така че добре е да бъде направено професионално!


Видове реклама в Google Adwords и техните предимства

Posted on

Когато се каже „реклама в Google Adwords” повечето потребители смятат, че това понятие се ограничава само до текстовите реклами. Това съвсем не е така. Платформата на Google Adwords, всъщност покрива доста и разнообразни възможности за реклама. Сега ще се спрем на някои от тях и основните им предназначения и функции. Разбира се всички те работят оптимално добре в ръцете на професионалисти, така че най- добре е да се доверите на доказана агенция като http://cherry-adv.net.

Няма да пренебрегнем, разбира се Google Adwords Search, като най- разпространена (поне в България) форма на рекламиране. За незапознатите потребители (колкото и малко да са те) това са текстовите карета, които излизат, когато потърсим някаква ключова дума в търсачката. Те са отбелязани със зелено правоъгълниче „реклама“. Всички останали резултати под тях, които нямат обозначение са така наречените резултати на органичното търсене. Тоест, тяхното показване е следствие на добрата SEO оптимизация на даден сайт, а не на реклама. Двата вида представяне нямат нищо общо и в дебелите книги на Google пише, че не се влияят.

Потребителите всеки ден виждат различни банери (и текстови реклами) в различни сайтове, в които влизат- да четат новини, оферти. Това са различни видове банерни реклами, доста голяма част, от които идват през платформата на Adwords и са част от така наречените Google Adwords Display Ads, или дисплейни банерни реклами. Те се показват в партньорски на Google сайтове част от Google Display Network, която наброява над 4500 сайта с различна тематика.

Важно е да отбележим, че и рекламите, които виждаме по време, преди и след различни видео клипове, които гледаме в Youtube също идват през платформата на Adwords, като част от Adwords for Video. В Youtube се показват и стандартни банери, така че това, предвид колосалния си трафик, е един сериозен канал за реклама.

В този все по- мобилен свят е помислено и за реклами, които да са за мобилни устройства, а и за реклами на мобилни приложения- да се рекламира в тях и самите те да могат да се рекламират. Това са Google Mobile Ads- те могат да са текстови, в мрежата за търсене, в други апове, или банерни в различни сайтове.


В търсене на калъфи за телефон

Posted on

Когато дълго време сте проучвали пазара и сте спестявали пари за нов многофункционален и отговарящ на тенденциите – последен писък на модата, телефон, в никакъв случай не го оставяйте без надежден калъф за телефон. В тази връзка, сигурността и защитата на вашето мобилно устройство са изключително важен фактор. Когато желаете да поддържате в добро състояние своя мобилен телефон, не бива да избирате само естетически и стилистично неговия калъф, за сметка на качеството, а напротив. Функционалността трябва да ви бъде предимство. Разнообразието в онлайн магазините е наистина голямо. Може да изберете предпазител, от който да не се налага да се вади вашия смартфон и който да има отваряне тип „книжка“. Някои хора имат претенции и са свикнали на по-спортни модели, които се изработват от висококачествен текстил. При тях телефона се поставя в „джоб“ от материя. Други калъфи за телефони са тези за телефоните тип „жабка“, които отваряте, докато държите телефона в дланите си едновременно с палците. Съществуват и модели, които покриват устройството в лицевата и задната част и нямат функция да се отварят, а са като допълнителна обвивка. Някои от тях са от инженерни материали като мека пластмаса, поликарбонат, силикон, гума и прочие.

Някои хора имат кошмари за това, че могат да ги видят голи, а други за това, че могат да видят своя телефон гол! Всеки човек се опитва да снабди своето безценно съкровище – новия си смартфон с калъф, който да го предпази от падане, намокряна, замърсяване или повреждане. Трескавото търсене, главно в онлайн магазините, за всеки отделен случай е индивидуално – от калъфи за телефони с кичозни леопардови принтове до спортни мота с логото на любимия спортен отбор. Ако и вие се събуждате в локва пот от подобни кошмари, Зигмунд Фройд би казал, че този сън изразява чувство на уязвимост. Наистина смартфона обикновено струва сериозна сума пари и е добре да бъде инвестиция, която ще издържи поне няколко години.


Как да оптимизираме зареждането на уеб сайта ни?

Posted on

Здравейте днес ще ви покажа някои техники посредством, които можете лесно да оптимизирате уеб сайта ви. Така ще може да се зарежда по-бързо и това значително ще подобри Continue reading “Как да оптимизираме зареждането на уеб сайта ни?” »


Рискове при инсталиране на скрита камера

Posted on

Когато човек си купува скрита камера, обикновено го прави с цел да разреши някакъв личен проблем или се притеснява какво се случва, докато го няма Continue reading “Рискове при инсталиране на скрита камера” »


Защитете вашия магазин от кражби и проникване с взлом

Posted on

Всеки един собственик на търговски обект, независимо дали е магазин, бар, кафене, ресторант или друг вид имот, се стреми към изграждане на сигурност и спокойствие, гарантиращи Continue reading “Защитете вашия магазин от кражби и проникване с взлом” »


Маркетинг за социални мрежи

Posted on

Маркетинг за социални мрежи е сравнително ново понятие. То навлезе в общественото пространство и бурно се разви за кратък период от време, благодарение на популярността на Continue reading “Маркетинг за социални мрежи” »