Как се отразяват летните горещини акумулаторът на вашия автомобил

Posted on

Ако в разгара на лятото вие се чувствате изморени и отпаднали от неговата жега, то същото е валидно и за акумулатора на вашия лек автомобил. Противно на общоприетото схващане летните жеги, а не зимните студове представляват най-голямата заплаха за живота на акумулатора.
Рано или късно ви се наложи да го замените с нов, но имайте предвид, че прекомерната топлина и презареждането са двете основни причини за скъсяване на експлоатационния му живот. Именно загряването и високите температурни амплитуди са причина за изпаряването на течността, а така се нарушава вътрешната му структура. Дори и един не функциониращ правилно компонент в зарядната система на вашия лек автомобил, който в повечето случай е регулатора на напрежението, ще доведе до твърде бързо зареждане на акумулатора, а това почти винаги води до неговата бавна смърт.

Акумулатори  Когато шофьорите мислят за неизправни акумулатори, те ги свързват с тежките зимни условия, но истинския виновник за това са летните жеги. Много от проблемите на акумулатора започват преди температурите да паднат. Безспорен факт, който малко хора осъзнават е, че именно лятната жега повече от студа скъсява живота му.

В следствие на по-ниските температури през зимата се наблюдава явление, при което маслото в двигателя се желира, поради което той по-трудно заработва и именно това е причина вашият акумулатор да бъде принуден да подава повече ток. Тези фактори са причина за по-трудното стартиране на двигателя.

За да сте напълно сигурни, че вашия акумулатор е изправен и няма да ви подведе следвайте тези прости стъпки, споделени от специалистите на Veber:

 1. Уверете се, че акумулаторът се зарежда правилно, защото презареждането може да го увреди толкова бързо, колкото и не до зареждането.
 2. Ако модела на вашия акумулатор е от тези, който се нуждае от обслужване, проверявайте го редовно, особено в горещото време и добавяйте дестилирана вода, когато е необходимо.
 3. Винаги сменяйте акумулаторът с такъв, който е със същите характеристиките като стария. Излишно е да си правите експерименти.
 4. Почиствайте редовно вашия акумулатор. Мръсотията става проводник, който минава през него. А корозията, която се натрупва по клемите се превръща в изолатор и това подсилва само разреждането му.

Навиците при шофиране, като честото включване и изключване на двигателя ще причинят по-голямо износване на стартера. Освен шофирането и метеорологичните условия други фактори, които биха допринесли до скъсяването на живота на акумулатора са: пробегът, възрастта на превозното средство и прекомерната употреба на електрически аксесоари в автомобила.

Задължително ако ви направи впечатление, че таблото, фаровете или вътрешните светлини не светят проверявайте вашия акумулатор. Ако обаче се е стигнало до пълен разряд и по никакъв начин не успявате да вдигнете акумулатора си, то е време да помислите за покупката на нов от veber.bg, за който обаче трябва да се научите да полагате повече грижи.


Полезни съвети при купуването на дискови брани

Posted on

Какво трябва да знаем като информация за дисковите брани

Дискови брани Всъщност те са вид селскостопанска техника, използвана още в Средновековието, а днес е незаменим помощник на всеки земеделец. От тогава до днес те са претърпели сериозно промени, като технология те са значително усъвършенствани. И докато в миналото браните са били дърпани от коне, то днес те обикновено са теглени от трактори. Освен това те са проектирани да се използват за тежка работа като почти винаги се използват след плуговете.

Дисковите брани са необходими на земеделците, когато става въпрос за обработка на почвата преди засаждане на културите. Основното им предимство е, че те могат да разбият почвата, която е била изорана и по този начин да елиминира буците, образували се след орането на почвата, или просто да я разрохкат, ако е много плътна, или твърда.
Както подсказва името, те се състоят от много железни или стоманени дискове, прикрепени здраво към рамка. Обикновено са подредени в две, до четири секции. А според вида почва има два основни вида дискове – назъбени и гладки. Различните модели брани се предлагат с или без хидравличен валяк, а някои от тях са с пружинна защита, която гарантира тяхната здравина.

Къде да купя?

Ако търсите дискови брани, или друга нова или употребявана селскостопанска техника за продажба, опитайте в интернет. Той е чудесен източник на информация и място, където рекламират както дилъри, така и частни продавачи. Това е чудесно място за намиране на изгодни условия, а освен това спестявате време и можете лесно да сравнявате различните оферти, без да напускате дома си. Освен това ще можете да откриете и много споделени мнения на хора, които вече са работили с дадена дискова брана или марка, които ще ви помогнат да вземете най-доброто за вас и вашия бизнес решение.
Но ако държите на качеството и здравината, и търсите нови дискови брани от доказан производител, можете да разгледате каталога на MASS и фирма Агростил ООД – и по-точно на http://mass.bg/81/дискова-брана. В него ще откриете подробна информация за техническите характеристики на различните модели и ще можете да изберете подходящия за вас вид брана.


Как да отстраним стари или повредени дюбели

Posted on

Старите останали в стената дюбели са адски непривлекателни, така че е съвсем естествено да искате да ги премахнете. Много собствениците се притесняват да ги отстранят от гипсокартона, за да не го повредят. Разбира се има такава опасност, но ако знаете как точно да действате няма опасност да отстраните старите или повредени вече дюбели от стената. Ние ще споделим с вас няколко лесни стъпки с помощта, на които ще можете по-уверено да направите тази манипулация.

За целта ще са ви нужни:

 • пробивна машина
 • свредла
 • шпакла
 • ръкавици
 • стара кърпа

Преди да започнете
Изключително важно е преди да предприемете каквото и да е било да се сдобиете с всички нужни инструменти и елементи. Ръкавиците ще защитят вашите ръце от драскотини или поява на мазали, а кърпата може да навлажните малко да я поставите на пода, за да се падат върху нея праха или другите ненужни елементи. Също така е важно при отстраняване на дюбели да разполагате и с правилния размер свредло, за да бъдете сигурни, че ще свършите качествено задачата. Ако не разполагате с пълен комплект свредла, просто купете от магазина размер или два по-голям от този на дюбела. Ако след като отстраните дюбелите от стената искате да я боядисате, то преди това ще трябва да запълните и шпакловате дупките. След това ако имате намерение да поставите нови дюбели, с които да закачите нова картина, не забравяйте да си купите такъв вид, които могат да бъдат лесно отстранени за в бъдеще. Можете да откриете голямо разнообразие от всякакъв вид дюбели в каталога на ИТТ България ЕООД на http://itt.bg/bg/продукти/крепежни-елементи/дюбели.

Първа стъпка
Отстранете винта от дюбела на стената

Втора стъпка
Поставете свредло с два размера по-голямо в централния отвор на дюбела и започнете бавно да пробивате.

Трета стъпка
След като започнете да пробивате яката на дюбела трябва да се освободи от стената. Оставете го да падне върху кърпата, но и за миг не си помисляйте докато пробивате да се опитвате да го вземете.

Четвърта стъпка
Запълнете отворената дупка с малко гипс и с помощта на шпаклата замажете стената.

Пета стъпка
След като сте отстранили и запълнели дупката можете да боядисате стената.


Счетоводни услуги и организация на счетоводството

Posted on

Правилната организация на счетоводството в една фирма има огромно значение. За тези, които не разбират от управление на парични потоци, може би счетоводното обслужване на един бизнес не им се вижда толкова важна част, но това не е така.

Стриктното спазване на всички нормативни актове и спазването на законовите срокове са от изключителна важност. Това се осъществява с правилна организация, съобразена с характера и структурата на стопанската дейност на фирмата. Липсата на добра организация води до забавяне обработването на отчетната информация и съществува риск от необосновано разхищение и дори злоупотреби. Недостатъчната икономическа информация възпрепятства доброто управление на всеки бизнес.

Организацията на едно счетоводство трябва да включва:

 1. Навременно и компетентно документно формулиране и отчитане на всяка стопанска операция;
 2. Съкратено опростяване на обема на документацията, за което е нужна професионална квалификация;
 3. Организиране на равномерен ритъм на документооборота, което улеснява освен воденето на самото счетоводство но и натоварването на персонала на фирмата;
 4. Квалифицирана счетоводна отчетност от професионалисти;
 5. Използване на съвременен счетоводен софтуер и съвременна техника.

Правилното планиране на счетоводството, което всъщност се явява ключов елемент от дейността на всяка фирма е от огромно значение за нейното развитие и успех.

Организирането и планирането на счетоводството на един бизнес трябва да се извършва от специалист счетоводител или да се ползват счетоводните услуги на счетоводна кантора. Обикновено счетоводните фирми са тези, които стриктно следят за всички промени в нормативни актове и закони. На тях може изцяло да се разчита и в спазването на нужните срокове. Те имат своя вътрешна счетоводна организация, която е съвкупност от инструкции, правилници, указания и други.

Всяка счетоводна къща има и свой правилник и вътрешна нормативна уредба, които включват и непрекъснато обучение на своя персонал. Всичко това е една огромна гаранция за получаване на счетоводни услуги, осигуряващи безгрешно счетоводно управление на документооборота и коректна счетоводна отчетност.

В големите компании планирането и организирането на счетоводството се осъществява от счетоводен отдел, а отговорността е на Главен счетоводител. Дейността и отговорностите на Главния счетоводител е регламентирана в Закона за счетоводството.

За по-малкия и среден бизнес тази дейност може да се поеме от външен счетоводител в лицето на счетоводна фирма, която сключвайки договор за абонаментно счетоводно обслужване на фирмата, поема и своите отговорности.Поддръжка на фейсбук страница методика и подходи

Posted on

Поддръжка на Фейсбук страница стана не само реален метод за изкарване на пари от предлагащите го фирми и лица, но и мощен инструмент, за да направите бизнеса си по-популярен, по-успешен и най-вече разпознаваем сред конкуренти и потребители. Социална мрежа от типа на Фейсбук реално погледнато е мощен генератор на клиенти, стига да знаете, как точно и с какви средства да въздействате върху аудиторията. Много често обаче, въпреки своят изчистен и максимално опростен модел на работа, този тип реклама си има своята същност и методика, за да не се окаже рекламния ни подход грешният в един момент! Това от своя страна наложи и появата на специалисти, занимаващи се с поддръжка на Фейсбук страница на фирми най-вече и организации.

Тази поддръжка на първо място изисква доста лично време. Ако се наемете сами да я правите, дори при добро желание и разбиране от ваша страна, все пак имате други задачи в бизнеса си, които са неотложни и чакат Вас! Затова наемането на професионалисти ви спестява пряко губене на време и косвено парични средства. Професионалната фирма или лице, което ще поддържа страницата ви във Фейсбук ще прави вместо вас публикации на клипове, снимки, промоции, игри, конкурси и какво ли още не, за да поддържа страницата ви реално успешна, посещавана и актуална. Всички тези публикации тясно или косвено ще са свързани с дейността и естеството на вашия бизнес, така че всичко да изглежда адекватно, а не просто публикувано напосоки. За тази цел важно се оказва и стриктното следене на инструментите за измерване във Фейсбук. Те много ясно показват, целевите ви групи, успешността на всяка една ваша публикация и посещаемостта на страницата ви и сайта ви, съответно клиентския отклик, който пък от своя страна намалява и плащанията ви за Фейсбук реклама, защото ви изстрелва директно в новинарските ленти на потребителите.

Какво означава една професионална поддръжка на Фейсбук страница от професионалисти?

В общи линии различните хора и фирми работят по различен начин, но все пак базово трябва да се правят следните неща, за да се поддържа една Фейсбук страница по добри методи и подходи:

 • Първо се създава по адекватен, релевантен и атрактивен за бизнеса ви начин;
 • Изготвя се визия насочена към описване на бизнеса ви, като това трябва да е далеч от буквалното!
 • Стремежът на публикациите основно се насочва към ангажиране на потребителите и клиентите ви;
 • Всеки един пост, клип или дори текст трябва да е с високо качество и съдържание!
 • Систематичността, тоест публикуването всеки един ден или интервал от време уговорени между вас и фирмата поддържаща страницата ви, е важен момент;
 • Постове с интерактивно съдържание до поне 15 броя на месец и поне няколко публикации на новини и различни събития е задължителен елемент;
 • Използване в поддръжка на Фейсбук страница, на Facebook Ads, като метод за промоциране и постване;Дизайн на рекламна брошура

Posted on

Дизайн на рекламна брошура, както този на рекламен флаер е често използван за целите на една рекламна кампания. Каква всъщност е разликата между брошурата и флаера? Сега ще се опитаме накратко да ви разясним и двете понятия:

Думата флаер има английски произход и олицетворява едно листен рекламен материал. Размерите на флаера обикновено са 15 на 20 (форматА5) или 10 на 15 (формат А6). Хартията на която се отпечатват тези рекламни материали е сравнително тънка, но гланцирана, за по-голяма здравина. За разлика от диплянките, друг рекламен материал, флаерите не се сгъват. Флаерите обикновено се разпространяват в големи мащаби и животът на рекламните кампании не е много дълъг.

Брошурата по езиков произход е френска дума и буквално означава „зашивам“. Тя е нещо, като малък каталог, вестник или книжка, която може да бъде само прегъната и подредена или лепена. Ползва се предимно за реклама на продуктови серии от дадена марка, за излагане на по-обемна информация, за самата фирма продуктите и услугите й, за представяне на голям обем промоционални стоки с намалени цени.

Сега след, като изяснихме разликата между тези два популярни рекламни материала, нека се съсредоточим на брошурите. Повечето фирми прибягват до дизайн на рекламна брошура, когато искат да кажат или покажат повече на клиентите си. Напоследък доста платформи, като Microsoft Publisher, Quark Xpress, , Illustrator и Adobe Photoshop са използвани за създаване брошури в домашни условия от непрофесионалисти. Въпреки, че фирмите прибягващи до това са предимно малки и средни, то спецификата по създаването на една брошура си остава професионално ангажирана. Има редица специфични условия, които трябва да бъдат изпълнени в процеса на самия дизайн. В противен случай резултата е една недомислица от текст и изображения, която разнопосочно разкъсва вниманието на клиентите.

Ето и основни маркери при дизайна на една професионално изградена рекламна брошура:

Оригинален дизайн на рекламна брошура – независимо дали правим дизайн на лого, брошура, лефлета, флаер или визитка ако щете той трябва да е оригинален. Само оригиналния и креативен по своя смисъл дизайн има запомнящо се въздействие върху клиентите. За да го постигнете трябва да има баланс между фона, изображенията, текста и логото в брошурата. Тя трябва да е изчистена, но същевременно да грабне потребителя от пръв поглед. Постигането на такъв дизайн иска опит и практика, така че не разчитайте да създадете шедьовър от първия път.

Форматирането на размерите на една рекламна брошура, която ще се отпечатва е много важно. Не може да се разчита в случая само на избрания размер от фирмата клиент, с който дизайнера се съобразява. Трябва много умело в този размер така да се разположат текста и изображенията, както и логото, че при печат да не се получи едно грозно разтягане, размазване и рязане на части от цялото.

Снимките в една брошура, дори и само една да ползвате трябва да са с висока резолюция. Тук идва и въпросът, от къде да вземете свободни снимки, как да ги обработите, за да стоят добре на брошурата и дали ще можете да го направите? Освен това гланцирането е задължително, ако искате по-дълготрайна брошура!

Дизайн на рекламна брошура е нещо много важно, специфично и полезно за една компания, така че добре е да бъде направено професионално!


Гугъл ще наказва мобилните сайтове, които ползват изскачащи (pop-up) прозорци

Posted on

В края на август от Гугъл обявиха, че ще започват да понижават класирането на сайтове, които ползват за мобилната си версия изскачащи прозорци или лайтбоксове за събиране на мейлове.

Това се явява продължение на стремежът на компанията да създаде перфектната среда за сърфиране през мобилни устройства. В самото начало на процеса (преди 3 години) те въведоха изискване за размер на шрифта в сайтовете, така че да е четлив през GSM-и. Според Гугъл, след като вече 85% от сайтовете достъпни след търсене от мобилни устройства предлагат четлив текст без увеличаване (zoom in) на размера на съдържанието, е настъпило време да прецизират резултатите в челото ограничавайки сайтовете, който затрудняват достъпа към самото съдържание за сметка на останалите предлагащи лесен достъп до него. От този ход се вижда, че от компанията ясно се възприемат като двигателя на уеб еволюцията и осъзнато действат като главен редактор по елементи от уеб дизайна на страниците. От януари 2017-та сайтовете, на които информацията не е лесно достъпна за потребителите от мобилни устройва няма да се класират достатъчно напред, независимо от останалите показатели. Всякакви прозорци дори и такива, които не изскачат, а те посрещат с влизането в сайта и трябва да бъдат затваряни за да достигнеш до съдържанието ще бъдат пречка при класирането.

Незасегнати ще бъдат прозорците информиращи за cookies или за потвърждаване на навършени години. Също промяната в логаритъма няма да засегне сайтовете с форма за вход или регистрация, нужни за достигане до недостъпно съдържание за нерегистрирани потребители.

Интересно ще е да наблюдаваме промените в новинарските сайтове ползващи все по-често нетрадиционни рекламни банери с излизащо от очертанията съдържание. По темата от Гугъл споделят, че самият банер трябва да бъде лесен за отминаване при скрол и заемащ разумно пространство от екрана.

В крайна сметка, когато един рекламен банер заема целия екран освен, че рекламиращият ще получава повече посещения от незаинтересовани и неволно кликващи при скрол потребители, ще бъде и причината за неприятното изживяване на сърфиращите.

Определено това нововъведение ще е полезно за потребителите. От коментарите се забелязват единствено позитивни отзиви като от друга страна притежателите на сайтове с поп-ъп ще имат достатъчно време да отреагират.