≡ Menu

Защо мощността на акумулаторът ми продължава да спада?

Акумулаторът със сигурност не е от най-популярните части на колата. Дори бихме могли да кажем, че много малко хора се сещат да се заинтересуват от него, когато купуват нова кола. Истината е, че дори най-бързата, лъскава и модерна кола, не би направила абсолютно нищо, ако акумулаторът и не работи. Това всъщност го превръща в най-важната част от колата. Неговата основаната функция е да снабди с мощност двигателя, задвижвайки стартовия мотор и доставяйки електрическа сила на свещите, за да възпламенят горивото. Също така, той снабдява с електрическа сила светлините, клаксона, климатика и т.н. Това е изключително голяма отговорност за този 12 волтов апарат – волтажът нужен за задвижване на съвременно возило. Точно както камерата, детекторите за дим, телевизора и др. така и акумулатора има нужда да бъде подменят от време на време. Обикновено, средния акумулатор издържа около 3- 4 години. Но този период може драстично да бъде намален, в зависимост от това как се отнасяте към него.

Екстремни температури: Екстремните температури – много ниски или много високи вредят на акумулатора. Но какво разбираме под екстремни? Ако температурата мине 37 градуса или падне под – 12, резултатът ще е – доста лоши новини за вашият акумулатор. Оказва се, че в този период, той претърпява сулфатизация (изграждане на оловно-сулфатни кристали) като по този начин акумулаторът се озовава в бедствено положение. Тази сулфатизация ще намали много неговия живот и ще се изисква много повече време, за да се зареди нормално.

Проблем в системата за зареждане: Отговорността за зареждането на батерията пада върху алетрнатора/генератора, но ако те осигуряват заряд, който е твърде голям или твърде малък, имате проблем! Капацитета на зареден акумулатор е 12.6 волта. А алтернатора/генератора осигурява мощност около 13.4 – 14.7 волта. Ако към акумулатора е подаден повече или по-малко заряд, има вероятност да възникнат механични неизправности – слаби връзки, лоша верига, повреден алтернатор.

Шофиране на близки разстояния: Твърде честото шофиране, ще доведе до проблеми с акумулатора. Няколко кратки разстояния, ще намалят живота на батерията много. Имайте предвид, че двигателят изисква определена мощност, за да се захрани. Невъзможно е на кратко разстояние алтернатора да стартира процес на зареждане, а така акумулаторът няма да се снабди с нужната мощ. Ето защо, той ще се изтощава все повече и рискуваме в някой прекрасен ден да останем на пътя!

За да бъдете сигурни във вашия акумулатор най-добре е да се снабдите с нов висококачествен акумулатор, а в магазина ще откриете богат избор от доказани немски марки на достъпни цени и с безплатна доставка за цялата страна. След като се сдобиете с нов и надежден акумулатор не забравяйте да се грижите за него, за да може да ви служи вярно дълги години!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!