≡ Menu

Полезни съвети при купуването на дискови брани

Какво трябва да знаем като информация за дисковите брани

Дискови брани Всъщност те са вид селскостопанска техника, използвана още в Средновековието, а днес е незаменим помощник на всеки земеделец. От тогава до днес те са претърпели сериозно промени, като технология те са значително усъвършенствани. И докато в миналото браните са били дърпани от коне, то днес те обикновено са теглени от трактори. Освен това те са проектирани да се използват за тежка работа като почти винаги се използват след плуговете.

Дисковите брани са необходими на земеделците, когато става въпрос за обработка на почвата преди засаждане на културите. Основното им предимство е, че те могат да разбият почвата, която е била изорана и по този начин да елиминира буците, образували се след орането на почвата, или просто да я разрохкат, ако е много плътна, или твърда.
Както подсказва името, те се състоят от много железни или стоманени дискове, прикрепени здраво към рамка. Обикновено са подредени в две, до четири секции. А според вида почва има два основни вида дискове – назъбени и гладки. Различните модели брани се предлагат с или без хидравличен валяк, а някои от тях са с пружинна защита, която гарантира тяхната здравина.

Къде да купя?

Ако търсите дискови брани, или друга нова или употребявана селскостопанска техника за продажба, опитайте в интернет. Той е чудесен източник на информация и място, където рекламират както дилъри, така и частни продавачи. Това е чудесно място за намиране на изгодни условия, а освен това спестявате време и можете лесно да сравнявате различните оферти, без да напускате дома си. Освен това ще можете да откриете и много споделени мнения на хора, които вече са работили с дадена дискова брана или марка, които ще ви помогнат да вземете най-доброто за вас и вашия бизнес решение.
Но ако държите на качеството и здравината, и търсите нови дискови брани от доказан производител, можете да разгледате каталога на MASS и фирма Агростил ООД – и по-точно на http://mass.bg/81/дискова-брана. В него ще откриете подробна информация за техническите характеристики на различните модели и ще можете да изберете подходящия за вас вид брана.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!